MENÜ

..Ve Başakşehir finalde

Abone Ol Google News

Ankaragücü ilk maçın getirdiği skor dezavantajından, coşkulu başladığı maçta güzel bir santrfor golü atan formda Ali Sowe ile çabuk kurtuldu. Golün bir başka etkisi de oyunun kontrollü ve Başakşehir'in topa hakim olması oldu. Ancak topa hakim olsa da biraz daha orta sahaya çekilen, savunmayı 3'lü kuran Ankaragücü'nü çözmeyi başaramadılar. Teknik direktörlerin takımları için golden sonraki stratejileri galibiyet golü için risk almaktan uzak olunca ilk yarının temposu da oldukça düşük kaldı.

Haberin Devamı

2. yarıda topa hakim olarak oynayan Başakşehir soyunma odasından Deniz Türüç hamlesi ile döndü. Bu hamle ilk yarıdaki pozisyon üretme sıkıntısını çözdü. Deniz Türüç ortasında Serdar Gürler 61'de golü atarak eşleşmenin ibresini takımına döndürdü. Tolunay Kafkas hemen karşı hamle olarak Zahid ve Emre Kılınç'ı oyuna alırken, Başakşehir avantajlı taraf olmasına rağmen topa hakim olmaya çalışarak oynadı ve baskı yemedi. Son bölümünde Ankaragücü'nde Diack, Başakşehir kalecisi Muhammed'in ikramını geri çevirdi.

Haberin Devamı

Doğru işleri yaptılar

Tolunay Kafkas'ın hamleleri Gökhan Töre ve son olarak Tasos ile devam etti ve maçın son anlarında aldığı riskin karşılığını Tasos'un golü ile aldı. Uzatmalar genelde daha kontrollü geçer, tabi bir taraf büyük bir bireysel hata yapmazsa. İşte o hatayı da, arkadaşlarının tüm çabasının boşa gitmesine sebep olabilecek bir anda Mujakic yaptı. 96'da kendini oyundan attırarak avantajı Başakşehir'e bıraktı. Emre Belözoğlu'nun sona sakladığı hamleleri hamleleri Caner Erkin ve Keny ortak yapımı gol, iyice yorulan Ankaragücü'nün gardını düşürdü. Başakşehir çok zorlanmış olsa da maçın genelinde pozitif işleri daha çok yapan, kulübesi daha geniş ve bireysel hatayı da az yapan taraf olarak turu kaptı ve Fenerbahçe'nin rakibi olmayı başardı.

YORUM YAZ