MENÜ

Güneş bizim için doğacak

Abone Ol Google News

Avrupa Şampiyonası için 2016 yılında adaydık. Aslında öncesinde de vardık. 2016’yı Platini’nin ayak oyunları ile 1 oy ile kaybetmiştik. O yüzden hafızalara kazındı. Hakkımızdı, bizim olmalıydı. Platini ve rüşvetçi yaklaşımı o yüzden unutulmadı. Ama geçmişimize bakalım: Türkiye, 2012 Avrupa Futbol Şampiyonası’na (EURO 2012) ev sahipliği yapmak için tek başına aday oldu. EURO 2012’ye Yunanistan, İtalya, Polonya-Ukrayna ve Macaristan- Hırvatistan ortaklıkları da adaylık başvurusu yaptı. Ön eleme oylamasında Türkiye ve Yunanistan elenirken, final oylamasında Polonya- Ukrayna ortaklığı EURO 2012 organizasyonunu kazandı.

Haberin Devamı

İçimizi yakan 2016...

EURO 2016’da 2 rakiple yarıştı. Türkiye, UEFA 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2016) ev sahipliği adaylığını finalde Fransa’ya karşı kıl payı kaybetti. Finalde 13 UEFA Yönetim Kurulu üyesinden 7’si Fransa’yı, 6’sı Türkiye’yi seçince tarihinde ilk kez Avrupa Futbol Şampiyonasına ev sahipliği yapmak isteyen Türkiye kıl payı elenmiş oldu. Sonra yine sahneyi almak için hazırdık ama, Türkiye, UEFA 2020 Avrupa Şampiyonası’na (EURO 2020) da aday oldu. TFF, daha sonra değiştirilen formatla Avrupa’nın 13 şehrinin ev sahipliğinde yapılacak EURO 2020 için aday olmama kararı alındığı, Euro 2024 için adaylık çalışması başlatıldığını açıklanmıştı.

Haberin Devamı

Güven sıfırlanabilir

Şimdi 2024. Hazırız, istiyoruz ve ne oluru sorguluyoruz. 16 OY KULANIMI OLACAK YA 9-7 YA DA 10-6 KAZANACAĞIZ. Bu noktayı büyük harfle yazdım. Çünkü bunun ötesi olursa UEFA’ya karşı yarıya inen güvenim sıfırlanacak. 2006 yılında Dünya kupası yapan, daha önce Avrupa şampiyonasında ev sahibi olan bir ülke yerine bu organizasyon için hazır bir adres. Türkiye olmalı. Sadece şu veriler bile yeterli olmalı; 1-Hükümet Garantisi 2-Şeffaflık ve organizasyon kabiliyeti 3-UEFA’nın karaborsa karşısında verdiği savaşın en başarılı ülkesi olmamız 4-Futbol aşkı ile yanan bir felsefe 5-UEFA’nın gönüllü çalışmalar sayesinde elde edeceği milyonlarca Euro kar ve tabi yepyeni statlar.

İşte en önemli kozlar...

İsviçre’nin Nyon kentinde bugün EURO 2024’ün ev sahibinin belli olacağı organizasyon öncesinde, Türkiye’nin en önemli kozlarının başında modern ve yeni statları geliyor. Türkiye’nin 2024 ev sahipliği için belirlediği 10 stadın 8’i kullanımda. UEFA’ya teslim edilen dosyada, İstanbul’daki Atatürk Olimpiyat Stadı’nın yıkılıp yeniden yapılacağı, yeniden inşa edilecek Ankara’daki stadın da turnuva için hazır olacağı bildirildi. Antalya Stadı’nda ise iyileştirme çalışmalarının yapılacağı taahhüt edildi.

YORUM YAZ