MENÜ

Ejderha stadında bir Aslan!

Abone Ol Google News

Dragao Porto takımının her daim coşku ile yanan stadı. Çok maç anlattım, çok coşku gördüm. Yanındaki alışveriş merkezine erken saatte gelen taraftar maça akıyor. Ateşli, tutkulu, bağlı... Ama esas iş sahada. Ev sahibinde Bazoer yok, önemli değil. Ama gol makinası Beşiktaş’tan tanıdık Aboubakar yok, işte bu çok önemli.

Haberin Devamı

Güçlü yanları çok fazla

Brahimi çok etkili bir silah, Beşiktaş’taki Q7’nin benzerini düşünün. Daha genç aktif ve daha çok kanat değiştirerek dikine oynayan ama vuruş becerisi onun kadar etkin olmayan. Porto’nun güçlü yanları: Duran toplardan saldırma, gol pozisyonlarına girme, hava topu mücadelesi, rakipten top çalma, kanatlardan saldırma, ceza sahası dışından şut şansı yaratma, gol şanslarındaki bitiricilik.

Peki nasıl oynayacaklar?

Topu Brahimi ve Otavio ile kanatlara açacaklar, göbekte Herrera ve Oliviera ile kısa paslar yapacaklar. Oyunun boyu uzatılmadan basit paslar ile topu elde tutacaklar. Ortadan saldırırken Marega ve Pereira’ya top geçirmeye çalışacaklar. Sağdan saldırırken özellikle Brahimi’yi kaçıracaklar ve ona yardıma sağ bek Pereira gelecek, oysa sol açık değil mi Brahimi... Çok değişmeyen ilk onbirleri var. Agresif olmayacaklar ama gol yerlerse kontrol kaybı yaşayabilirler.

Haberin Devamı

Galatasaray ne yapmalı?

Topa çok sahip olmalı, savunmada yan paslardan Serdar Maicon al gülüm, ver canım yaklaşımı olmamalı. Orta alanda Fernando ve Donk tek topu tercih etmeli. Dikine kontra toplarda Onyekuru ve Rodrigues etkinlik yaratmalı. Ve... Belhanda geldiğinden beri işi ciddiye alıp artık oynamalı. Ne mi olur? Bu oyunla Galatasaray 2-1 kazanır. Ve Galatasaray Ejderhayı avlayan Aslan olarak zirvede yerini korur.

YORUM YAZ