MENÜ

Auf Wiedersehen (Hoşçakal)

Abone Ol Google News

Büyük güne geri sayım, karar 27 Eylül Perşembe günü açıklanacak. 2024 Avrupa Şampiyonası’na kim ev sahipliği yapacak? Almanya mı, Türkiye mi? İki tarafın UEFA heyetine rapor iletildi. Fransa 2016 da dönemin UEFA Başkanı Michel Platini’nin ayak oyunlarına ve ona olana rüşvetçi yaklaşımına kurban edilen ev sahibi olma hakkımız, 2024 için çok daha baskın bir şekilde ortaya kondu. Almanya’nın fersah fersah önündeyiz. Hadi gelin kriterlere bakalım;

Haberin Devamı

Buna şahit oldum

Almanya’da; statlar acil bir durumda boşaltılabilecek alt yapıya sahip değil. 2006 Dünya Kupası yerinde yaşamış biri olarak buna fazlasıyla şahit oldum. Türkiye ise; bu sorunu kendi liginde bile çok rahat bir şekilde çoktan çözdü. Passo Lig olayıyla problemler giderildi. UEFA’ya 40 milyon Euro’luk bir tasarruf paketi sunuyor.

Şeffaf ve açıklayıcı

Alman Hükümeti, Almaya Futbol Federasyonu’nu 2024 için desteklemiyor, raporda bu net olarak gözüküyor. Türkiye ise UEFA’nın talep ettiği tüm devlet garantilerini yüzde 100 sağladığını hükümet raporları ve Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın desteği ile ortaya koyuyor. Almanya 231 sayfalık internet sitelerindeki adaylık dosyasında bazı bölümleri buzlanmış. Almanya Futbol Federasyonu halkından ve spor kamuoyundan neyi saklıyor? Oysa Türkiye’de adaylık başvurunuz şeffaf açıklayıcı ve detaylı.

Haberin Devamı

Dünyaya haykırıyor

Türkiye bununla da yetinmiyor. Türkiye Futbol Federasyonu 2024 için Türkiye Futbol Federasyonu Başkan Vekili Servet Yardımcı’nın açıklamaları ile birlikte (Bu sözlük İngilizce ve Türkçe) tüm dünyaya adaylık isteklerini detaylarıyla anlatıyor. Daha önce Avrupa Şampiyonası’na ve Dünya Kupası’na ev sahipliği yapan Almanya mı? Yoksa bu sporu aklı, arzusu, aktif dinamizmiile ilk kez evinde isteyen Türkiye mi? UEFA’ya sunulan raporlar tüm dünyaya haykırıyor. Bu şampiyonanın adresi Türkiye. Bu durumda; Auf wiedersehen Almanya (Hoşçakal)... Futbol aşkının ve bu aşka gönül koyanların adresi Euro 2024, Türkiye ile yoluna devam etmeli.

YORUM YAZ