MENÜ

Tatlı yemeyi azaltan 7 yiyecek

Abone Ol Google News

■ GREYFRUT: Tezgaha çıkmasına çok az kaldı. Araştırmalar, her yemekten önce tüketilen yarım greyfurdun kilo vermeye yardımcı olduğunu ortaya koydu. Ayrıca greyfurtta çok faydalı fitokimyasal maddeler var. Bu maddeler, insülin seviyesini düşürmeye, vücudun kalorileri yağa dönüştürmek yerine enerjiye çevirmesine yardımcı oluyor.

Haberin Devamı

ÖNEMLİ UYARI: Greyfurt bazı ilaçlarla etkileşime girerek ilacın etkisini çok artırıp azaltabiliyor. Her gün düzenli bir ilaç kullanıyorsanız doktorunuza mutlaka danışın.

■ TARÇIN: Ara öğünlerde yediklerinize tarçın serpin. Tarçının kan şekerini düzenlediği biliniyor. Aynı zamanda tip 2 diyabeti olanlarda kan yağlarında düzelme sağlıyor.

■ ÇORBA: Yemek öncesi tüketilen 1 kase çorba iştahı kontrol altına almaya yardımcı oluyor. Çorba beynimiz tarafından doyurucu olarak algılanıyor, bu sayede iştah kontrolü yapabilmemizi sağlıyor. Çorbalarınızı hazırlarken evde kaynatmış olduğunuz ‘kemik suyu’ da size sayısız faydalar sağlar.

■ YUMURTA: Protein deposu yumurta bizi uzun süre tok tutar. Birçok araştırma sabah kahvaltısında yenen yumurtanın daha uzun süre tokluk yarattığını göstermiş. Ayrıca kan şekeri oynamalarını da minimuma indirgemiş, böylelikle tatlıya düşkünlüğü azaltmış.

Haberin Devamı

■ BAKLAGİLLER: Adını şimdiye kadar hiç duymamış olsanız bile kolsistokinin (CCK) hormonu, kilo vermek için en yakın dostlarınızdan birisi. Baklagiller vücudumuzun daha fazla CCK üretmesini sağlıyor. Artan CCK sayesinde, hem yiyecekler midede daha uzun süre kalarak size tok tutuyor, hem de kan şekerini dengelendiğinden tatlı isteği azalıyor.

■ SALATA: Çok iştahınız olduğu ve istemediğiniz kadar yemek yiyeceğinizi düşündüğünüz öğünlere büyük bir salata ile başlayın. Salatanızı yavaş yavaş yiyin. Bu yöntemle yediklerinizi ne kadar kolay kontrol altında tutacağınıza şaşıracaksınız. Dışarıda yiyecekseniz salatanızı sos ilave edilmemiş şekilde isteyin. En sağlıklı sos limon, doğal sirke ve sızma yağdır. Yemekten önce yenen salata midede yer kaplayarak doyma hissi oluşturur ve daha az miktarlarda yememizi sağlar. Ayrıca birçok vitamin, mineral ve fitokimyasal da almış olursunuz.

■ ELMA ve ARMUT: Yeni yapılan araştırmalar, armutta fazla miktarda posa (lif) olduğunu, dolayısıyla tok tutan çok faydalı bir ara öğün olabileceğini göstermiş. Armuttan sonra da lif zengini olarak elma geliyor. Ayrıca bu meyvelerin glisemik endeksleri de düşük. Yani içerdikleri şeker kana yavaş karışıyor ve şeker dengesini bozmuyor. İsterseniz yerken üzerlerine tarçın da serpebilirsiniz. Sağlıklı ve bol sporlu günler dilerim.

Şekersiz kakaolu puding

Diyelim ki tatlı yeme isteğinizin önüne geçemediniz, o zaman şekersiz bir brownie yapmaya ne dersiniz? Hem tatlı isteğinizi bastıracaksınız, hem de suçluluk hissetmeyeceksiniz.

Malzemeler:

■ 2 adet olgun avokado

■ 1 adet olgun muz

■ 2 çorba kaşığı şekersiz ve katkısız fındık veya fıstık ezmesi

■ 3 çorba kaşığı kakao tozu

■ 1 çay kaşığı vanilya tozu

■ Yarım çay kaşığı tarçın

■ Bir tutam tuz

Hazırlanışı: Tüm malzemeleri bir mutfak robotunda iyice karışana kadar çevirin. 4 ufak puding kabına paylaştırın. Üzerlerini kırmızı meyveler, kakao tozu veya 1 tatlı kaşığı çikolata rendesi ile süsleyin.

Haberin Devamı
YORUM YAZ