MENÜ

Kilo verdiren baharatlar

Abone Ol Google News

Kilo almak da vermek de beden, zihin ve ruh üçgenini yakından ilgilendiren bir süreç. Sosyal baskılar, yazılı ve görsel medyada kaynaklanan yayınların da yardımıyla kilolu olmayı olumsuz algılarız. Bu da insanı kolay yoldan kilo verdiren yöntemler arayışına iter. Antenlerimiz bu konuda hep açıktır. Eşten dosttan onları zayıflatmış, bu konuda işlerine yaramış ürünleri duymaya ve inanmaya hazırızdır. Ne yazık ki duyduklarımızdan çoğu doğru değildir, hatta bazılarının ciddi anlamda sağlığımıza zarar verme potansiyeli bulunur.

Haberin Devamı

Neler işe yarar?

Kilo vermenin anahtarı gerçek, bütün ve taze yiyeceklerle beslenmek ve aktif yaşamaktır. Elbette, bu süreçte bazı bitkiler ve baharatlar işimize yarayabilir. İşte onlardan birkaçı:

■ KIRMIZI BİBER: Vücudu uyarıcı özelliği ile kilo vermemize yardımcı olur. Kalp atışını, solunumu, sindirim sistemini ve metabolizmayı hızlandırır.

■ ZENCEFİL: Sindirime destek verir. Anti-enflamatuar özelliktedir ve kan dolaşımını hızlandırır.

■ YEŞİL KAHVE: Bildiğimiz kahvenin kavrulmamış halidir, metabolizmayı hızlandırır. İşlem görmemiş olduğundan daha fazla antioksidan içerir. Yağ yakıcı ve toksinlerden arındırıcı özelliği vardır.

Haberin Devamı

■ YEŞİL ÇAY: Metabolizmayı arttırdığı kanıtlanmış bitkilerden. Ayrıca içinde bol miktarda anti-oksidan flavanoidler ve C vitamini var. Değişiklik yapmak istediğinizde, her zaman siyah çay veya kahvenin yerini alabilir.

■ DENİZ YOSUNU: Su yosunu veya kelp olarak da bilinen, deniz kenarlarında yetişen bu bitki bol miktarda iyot ve krom içerir. Her ikisi de normal büyüme ve gelişim için önemlidir. Tiroid hormonlarının doğal uyarıcısıdır.

■ DEMİRHİNDİ: Afrika’da çok yaygın olarak kullanılan bir baharattır. Ekşimsi ve biraz da asidik bir tada sahip. İştah kesici olarak işe yaradığı biliniyor. Demirhindi bu özelliği ile kilo vermeye yardımcı olarak kullanılabilir.

■ MATE YAPRAĞI: En bilinen iştah kesici bitkilerden. Aynı zamanda enerji veriyor. Bu bitkiyi bizlere Güney Amerika yerlileri tanıtmış.

YORUM YAZ