MENÜ

Esas mesele

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

İsmi iyi, iddialı rakibe karşı deplasmanda, maç genelinde bu kadar hakimiyet kuran Türk takımı performansına uzun süredir herhalde pek şahit olmamıştık. Dikkatleri üst düzeydi. Hepsinin performansı belirli standardı tuttururken, orta saha bunun da üstüne çıktı. Galatasaray, Benfica karşısında maç içinde fiziksel ve kafaca çok az hırpalandı. Bir teknik adamın perşembe yapılan kupa maçından isteyebileceği en ideal durum ve koşullarla çıkmayı başardılar.
Kadro zenginliğini katsak bile bu manzara, Galatasaray’ın sıkışık fikstürde zorlanacağı gerçeğini değiştirmiyor. Ama öte yandan son yıllarda derbilere “takım karakteri en yüksek”, “en istikrarlı” taraf olarak çıkan ve ligde de çizgisiyle farklı yerde duran Fenerbahçe de bu sezon kendisini unuttu. Yani rakibinin zaaflarını değerlendirmesi hiç kolay olmayacak.
Arsenal maçı bir kez daha gösterdi ki, Fenerbahçe, Alex’siz hücum etmekte yetersiz kalıyor. Tabi Aragones’in sürekli arayış içinde olduğu Selçuk-Maldonado-Josico ve pek kullanılamayan Deniz seçeneklerinden ve kenar adamlarından istediğini alamaması, daha da fazla Alex’e bağımlı kılıyor. Guiza ve Semih’in katkılarının boşa harcanmasını engellediği için de. Alex’i riske etmek de şu aşamada kayıp getirir. Oynayamazsa Fenerbahçe yeni planlar üretmek zorunda.
Josico’nun top kullanma aklı, tecrübesi ile Selçuk’la beraber şu ana kadar en doğru ikili gibi göründü. Bunu kurabilecekler mi? Genel yorumların aksine sorun Guiza-Semih-Alex değil. Onların yanındaki ve arkasındaki adamların performansları. Kanat açıklarının beklerle bir türlü ritm yakalayıp ikili oyunlarla o bölgeyi iyi kullanamaları. Oysa bu da Galatasaray’ın en büyük zaafına denk düşüyor.
Galatasaray’ın iç sahada ligin tepesini zorlayan Trabzonspor ve Gaziantep ile yaptığı maçlar ilginçti. Maçın başında ortaya çıkan 5-10 dakikalık saldırgan, boğan oyun karakterlerinin aksine rakibe oyuna hakimmiş hissi verip pusuya yatarak rahatça kazandılar. Erken goller de işlerini kolaylaştırdı. Planlı veya plansız hücum çıkışlarıyla ve karambollerle cezalandırdılar. Ama inanılmaz yükselen özgüvenle Skibbe’nin Fenerbahçe karşısında ilk andan itibaren gözdağı vermek istemesi de şaşırtıcı olmayacak.
Fenerbahçe için şu an önemli olan seri yakalamak, yani düşünmek-hamle yapabilmek ve kadro istikrarını yakalayabilmek için zaman kazanmak.

YORUM YAZ