MENÜ

Zorunlu seçim

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

“Derbiye beklenildiği gibi Hüseyin Göçek atandı. Plansız ve gelişi güzel atamalar yapan MHK’nin, başka bir alternatifi de yoktu. Bu atama ile şu iki konu beni düşünmeye sevk ediyor. Birincisi; Göçek’in görev yaptığı derbilerdeki kötü yönetimleri. İkincisi de Namoğlu’nun zamanında Göçek için, ‘Derbi yönetecek kapasitede bir hakem değil!’ şeklinde yapmış olduğu açıklama.”

‘Mental açıdan yorgun’

“Bu sezona iyi başlayan ender hakemlerden biri idi. Avrupa’da yönetmiş olduğu ön eleme maçları ile erken form tutmuş ve sezona kötü başlayan diğer hakemler arasında başarısıyla öne çıkmıştı. Bugün ise; MHK’nin çok dar kadroyla ligi götürme ve belli hakemlere her hafta maç verme arzusunun onu mental anlamda yıprattığını düşünüyorum. Göçek; son yönettiği maçlarında bu yorgunluğun sinyallerini fazlasıyla vermeye başladı.”

‘Bilica’nın kazısını görmemişti!’

“Göçek 12 senedir Süper Lig’de düdük çalıyor, 8 yıldır da FIFA kokartı taşıyor. Hatta Avrupa’nın en seçkin ilk 70 hakeminden biri konumunda. İlk derbisini (Fenerbahçe 4-1 Galatasaray) 2008 yılında yönetmesine rağmen, şu ana kadar sadece 4 derbide görev yapabildi. Nisan 2010’da yönettiği Fenerbahçe-Beşiktaş (1-0) derbisi onun açısından çok kötü tamamlanmıştı. Göçek, verdiği birçok tartışmalı kararın yanı sıra Bilica’nın penaltı noktasında yaptığı meşhur kazı çalışmasını (!) da cezasız bırakmıştı. O tarihten sonra ilk kez bir Fenerbahçe-Beşiktaş maçı yönetecek olan Göçek; Nisan 2012’de Beşiktaş-Galatasaray (0-2) ve Mayıs 2015’te Galatasaray-Beşiktaş (2-0) maçlarında da düdük çalmıştı.”

Namoğlu ne demişti?

MHK Başkanı, 17 Nisan 2012’de NTV Spor Radyo’da katıldığı bir programda, “Oyun kurallarını eksiksiz uygulayacağım diyen bir hakem, o havayı koklamayan hakemdir. Hüseyin Göçek bazı maçlarda bu psikolojiyi, atmosferi koklamadan kuralları uygulamaya çalışmıştır. Bizim tabirle maça çomak sokmuştur. Bu nedenle Hüseyin Göçek’in derbi hakemi olmadığı görüşündeyim” ifadelerini kullanmıştı.

İlk ataması değil

Yusuf Namoğlu, bu yorumundan sonra MHK Başkanı olduğu ilk dönemde, 2015 yılının mayıs ayında Göçek’e yine bir derbide, Galatasaray-Beşiktaş mücadelesinde görev vermişti. O günlerde Göçek’in Galatasaray basketbol takımında forma giydiği dönemde bir fotoğrafı ortaya çıkmış, Namoğlu, “Kendisi Beşitaş altyapısında da oynadı. Onun da fotoğrafları var. Hüseyin Göçek derbi yönetmeyi hak eden bir arkadaşımız” demişti.



YORUM YAZ