MENÜ

Zorbay Küçük hak etmemişti

Abone Ol Google News

Zirve hedefinde olan takımların sayısı azaldıkça, hakemler üzerinde oluşan baskılar da azaldı. Son haftalarda hakemler, performans olarak vasatı aşamıyor olmalarına rağmen gündemde değiller. Geçmişte hatalı bir sarı karttan fırtınalar koparken, bir önceki hafta, ofsayt çizgisinin çizilmesinin unutulduğu ve VAR’a rağmen ofsayttan gol atılan maç gündeme bile gelmedi.

Haberin Devamı

Bu durum hakemler açısından oldukça rahatlatıcı… Hâl böyle olunca, Merkez Hakem Kurulunun da atama yaparken titiz davranmadığı, rahat hareket ettiği fikrindeyim. Bu haftanın en önemli maçlarından Konya-Galatasaray mücadelesine Zorbay Küçük atanmış.

Geçmişte yaşadığı olumsuzluklar yüzünden Küçük atamasını eleştirmiyorum. Küçük bu ligin hakemi ise elbet Galatasaray maçlarına çıkacaktır. Benim eleştirim Küçük’ün performansı ile alakalı. Son yönettiği Alanyaspor-Başakşehir maçında önemli hataları vardı. Böylesi önemli bir maça atanmayı hak etmemişti. Hele ki maçın sonlarına doğru çaldığı hatalı faul düdüğü, Başakşehir’in beraberlik golüne mani olmuştu. Kalkavan cezada olmalıydı Diğer yandan Fenerbahçe’nin Alanyaspor deplasmanına atanan Mete Kalkavan ise geçen hafta Beşiktaş maçındaydı. Adnan Januzaj’a çıkarttığı kırmızı kartı VAR müdahalesi ile çıkartmıştı.

Haberin Devamı

Maçı genel performans olarak başarılı götürse de “Gözlem tekniğine göre” geçer not alma şansı yoktu. Çünkü önünün açık olduğu bir pozisyonda, açık bir kırmızı kartı görememiş, VAR yardımıyla bu kırmızı kartı çıkartmıştı. Normal şartlarda cezada olması gereken Kalkavan, bu önemli maça atanmış oldu. Ödül cezanın sağlıklı uygulanmadığı bu tarz atamalar, hakem gurubu içindeki moral motivasyonu etkileyecek ve maçlara olumsuz olarak yansıyacaktır.

YORUM YAZ