MENÜ

Zirveyi sağlama almışlar

Abone Ol Google News

MHK 34. haftada da nispeten gerginliklerden uzakta kalmayı tercih etmiş. Zirvedeki dört takımın maçına; kariyer, tecrübe ve son haftalardaki performansları ölçüsünde en üstteki hakemlerini atamış. MHK bu atamalarıyla zirveyi sağlama almak istemiş! Ateş hattını ise biraz gevşek bırakmışlar.

Haberin Devamı

Takımların olduğu kadar; MHK ve hakemlerin de sıkı mesaisi devam ediyor. Neredeyse her gün maç oynanan lige, böyle bir ortamda hakem yetiştirmek de çok kolay olmuyor. 32. haftada yaşanan gereksiz atama gerginliği sonrası, MHK 33. hafta atamalarında olduğu gibi 34. haftada da nispeten gerginliklerden uzakta kalmayı tercih etmiş.

Daha önce çokça yönettiler

Zirvedeki dört takımın maçına; kariyer, tecrübe ve son haftalardaki performansları ölçüsünde en üstteki hakemlerini atamış. Bu isimler, bu zorluktaki maçları daha önce sıklıkla yönetmiş, ligimizin önemli isimleri. Geçmiş maçlarda yaşanan hakem hatalarından yola çıkarak atamayı eleştirmeye kalkarsak, bu maçlara atanacak hakem bulamayız. Benim penceremden şunu söyleyebilirim: “MHK bu atamalarıyla zirveyi sağlama almak istemiş!”

Haberin Devamı

Gerekli reaksiyonu gösteremeyebilirler!

Koronavirüs testi pozitif olan ve sakatlıkları bulunan hakemlerin MHK’nın elini zora soktuğunu kabul ediyorum. Ancak ne olursa olsun, zirveyi bu kadar sağlama aldıkları haftada, düşme potasını bu kadar gevşek bırakmasalardı daha iyi olurdu diye düşünüyorum. Kritik sıralarda bulunan takımların maçlarında düdük çalacak; Bahattin Şimşek, Serkan Tokat, Yasin Kol ve Tugay Kaan Numanoğlu’nu kariyer, tecrübe ve performans olarak değerlendirdiğimde; bu maçlarda yaşanacak zorluklara gerekli oranda reaksiyon gösterebileceklerinden şüpheliyim.

Gözlemci ve temsilciler de aşılanmalı

Bu yazım vesilesiyle de bir çağrıda bulunmak istiyorum. Sayın TFF Başkanımız Nihat Özdemir’in girişimleriyle hakemlerimiz aşılanmaya başladı. Şu anda aktif en üst ligde 3 hakemimizin testinin pozitif olduğunu biliyoruz. Bu rahatsızlığı geçiren hakemlerin sayısı üst ligde 20’yi geçti. Hakemlere kalan sürede rahat nefes aldıracak bu adım çok olumlu. Maçlarda, hakemler gibi aynı riski taşıyan gözlemcilerimiz ve temsilcilerimiz de var. Hatta çoğunluğu 60 yaş üzeri oldukları için aşılandılar. Kalan çok az sayıdaki gözlemci ve temsilcinin de kapsama alınması yerinde bir adım olacaktır.

YORUM YAZ