MENÜ

Yolunda gitmeyen bir şeyler var

Abone Ol Google News

Merkez Hakem Kurulu lige 25 hakemle başlamıştı. Cüneyt Çakır ve Alper Ulusoy’un kadrodan çıkması sonrası daralan kadroya şimdi de sakatlık belası musallat oldu.

Haberin Devamı

Halil Umut Meler Almanya’da katıldığı UEFA Elit hakemler seminerinde atletik test sırasında sakatlanarak, testi tamamlayamadı. Sakatlığının minimum 6 hafta süreceği söyleniyor.

Hüseyin Göçek, Erkan Özdamar ise Bolu’da yapılan sezon başı seminerinde yapılan atletik test sırasında sakatlandılar ve koşuyu tamamlayamadılar.

Tugay Kaan Numanoğlu ise yurt dışında olduğu için katılamadığı sezon başı atletik testin telafisi sırasında sakatlandı.

Son olarak da dün oynanan Galatasaray-Giresunspor maçının hakemi Kadir Sağlam maç sırasında sakatlandı ve sahada tedavi edildi. Maçın kalan dakikalarını sakat sakat ve rölantide tamamladı.

Maçı dördüncü hakemine bırakmadı çünkü maçın dördüncü hakemi çok tecrübesizdi ve 50 bin kişi önünde o atmosferde maçı yönetmesindense kendisi sakat sakat yönetmeyi göze aldı. Belki de sakatlığının süresi uzadı.

Gelinen noktada, MHK’nin elinde sadece 18 hakem kaldı.

Haberin Devamı

Sezonun henüz ikinci haftasında 5 hakemin birden sakatlanması tesadüfle ya da şanssızlıkla açıklanabilecek bir konu değil. Burada ciddi bir problem var.

MHK’nin acil olarak sorunun kaynağını tespit etmesi ve gereken önlemleri alması gerekiyor. Hakemlerin antrenman planlamasında ve metodun da belli ki yolunda gitmeyen bir şeyler var.

Belki de hakemler çalışmıyor ve takibi yapılmıyor.

Diğer bir husus ise Bolu’daki hakem seminerinde doğal çim saha ayarlanamadığından, suni çimde yapılan atletik test, pek çok hakem ve yardımcı hakem için sorun oluşturmuş. Sonraki zamanlarda planlamalar daha sağlıklı yapılmalı.

YORUM YAZ