MENÜ

Yalancı bahar bitti!

Abone Ol Google News

MHK’nın temelsiz ve öngörüsüz şekilde tecrübe eksikleri olan genç isimleri sahaya sürme planı 10. haftada çöktü. Gençlere alan açılırken, tecrübeli isimler yok sayıldı ve küstürüldü. Tecrübeliler ve gençleri aynı organizasyona dahil edemediler. Gençlik iksiri işe yaramadığı gibi, tecrübelileri de kafa olarak kaybettiler.

Haberin Devamı

Bu hafta, Erzurumspor-Antalyaspor maçında, son dakika VAR müdahalesi ile verilen golü “Futbol Oyun Kuralları” ile izah etmek nasıl mümkün olur? Sivasspor-Göztepe maçında, Göztepe’nin ofsayt olan golü, VAR olduğu halde nasıl gözden kaçar ve gol kararı verilir? Fenerbahçe-Beşiktaş derbisinde yaşananları yazmıyorum bile… Bunların izahı gerçekten çok zor yapılır.

Ne oldu da hakemlerden memnuniyetsizlik 10. hafta sonunda zirveye ulaştı? Cevabı çok basit: ‘Yalancı bahar bitti!’ Her dönem yaşadığımız senaryonun benzerini yaşıyoruz aslında. Yeni göreve başlayan MHK’ya önce sempati ile yaklaşıyoruz ve yaşanan hatalara hoşgörü eşiğimizi yüksekte tutuyoruz. Tahammül süresi dolunca da isyan başlıyor.

Haberin Devamı

10 yıldır hep aynı üyeler

En son Zekeriya Başkan’ın istifasında dile getirmiştim: Son 10 yılda dokuz kez MHK değişti. Her gelen kurula “Yeni Kurul” dedik ama her defasında koltuktan kalkan üyenin yerine oturan bir önceki kuruldan başarısız diye gönderilen üyelerdi.

Mesela, MHK’nin beyin takımında yer alan Serdar Tatlı ile Erol Ersoy, son on yılda üçüncü; başkan vekili Metin Tokat son on yılda dördüncü kez tekrardan göreve geldiler. Yani son on yıldır hakemliği yönetenler hiç değişmedi aslında. Biz de yıllardır aynı kişilerin yazdığı farklı senaryolara inanıp, mutlu bitecek sezon finali bekliyoruz.

İşleri artık daha zor

İşin özü: MHK’nın temelsiz ve öngörüsüz şekilde tecrübe eksikleri olan genç isimleri sahaya sürme planı 10. haftada çöktü. Gençlere alan açılırken, tecrübeli isimler yok sayıldı ve küstürüldü. Tecrübeliler ve gençleri aynı organizasyona dahil edemediler. Gençlik iksiri işe yaramadığı gibi, tecrübelileri de kafa olarak kaybettiler. Hazırlanan FIFA listesi hakem kadrosunda huzursuzluk doğurdu. Yapılan eğitimler ve eğitimde verilen mesajlar hakemleri tatmin etmiyor. Bu saatten sonra işler daha da zor.

YORUM YAZ