MENÜ

Wembley'de Çakır olmalı

Abone Ol Google News

11 Temmuz'da Wembley'deki final öncesi Cüneyt Çakır'ın en ciddi rakibi, Björn Kuipers... Bence Çakır'ın en az 1 yarı finali garanti ama başarılı performansıyla şampiyonluk maçını yönetmeyi hak ediyor.

Haberin Devamı

EURO 2020'de sona yaklaşırken, finali kimin yöneteceği de merak konusu olmaya başladı. Felix Brych ve Danny Makkelie her ne kadar turnuvaya devam ediyor olsalar da; Makkelie; İtalya-Türkiye, Brych de Belçika- Portekiz maçındaki yönetimleriyle final şanslarını bence kaybettiler. Arjantinli Fernando Rapallini'nin de görevini tamamladığını ve Avrupa’da oynanan bir turnuvanın finalinde yer almasının çok uygun olmadığını düşünüyorum.

9 aday var ama...

Çeyrek finallerin hakemleri belli. Henüz kimin yöneteceği belli olmayan, 2 yarı final ve 1 final maçı var. Bu 3 maçı yönetmek üzere 9 aday var. Finale giden yolda Hollandalı Kuipers'in bugünkü Çekya-Danimarka çeyrek final maçını bugün yönetecek ve nasıl bir performans sergileyeceğini bilemiyoruz. Final için bugünkü performansı belirleyici olacaktır.

Haberin Devamı

Siyasete yenik düşmezse

Çakır son 16 turundaki başarılı yönetimiyle büyük bir avantaj elde etti. “Finalin en büyük adayı benim” dedi. Perşembe günü ekibiyle birlikte İngiltere’ye uçtu. En az bir yarı finali garanti ama finali Çakır hak etti. Futbolun siyasetine yenik düşmezse, finalde Çakır’ı görmek sürpriz olmayacak.

YORUM YAZ