MENÜ

VAR'ın kusursuzluğu hayal

Abone Ol Google News

17 yıl Dünya Futbolu’nu yöneten Blatter, teknolojinin futbolun doğallığını bozacağı kaygısıyla elinden geldiğince VAR taleplerini öteledi. Gol çizgisi teknolojisine bile çok zor müsaade etti. Infantino’nun patron olmasıyla VAR sistemi büyük bir hızla futbolumuza girdi. Herhangi bir maçta bir karar veriliyor. Tek bir pozisyon üzerine saatlerce programlar yapılıyor. Açılar defalarca oynatılıyor. Tüm futbol kamuoyu tam karpuz gibi ortadan ikiye bölünüyor, uzlaşılamıyor. Hakemler açısından bakalım... Hakem eğitimlerinde bir pozisyon gösteriliyor. Hakemlerin yüzde ellisi “Penaltı” derken, diğer yüzde ellisi “Değil” diyor. VAR olsanız karışır mıydınız sorusuna; “Karışırdım” diyen de var, “Karışmazdım” diyen de...

Haberin Devamı

Futbolun doğallığını etkiliyor

Hakemliği yönetenler penceresinden bakalım... Bir MHK aynı pozisyona, “Müdahale edilmeli” derken, sonraki gelen MHK “Müdahale edilmemeli” diyor. Anlayacağınız ne kamuoyu bir pozisyonda aynı karar üzerinde birleşebiliyor ne de hakemler ve MHK... Futbol oyununa ait kararlar bu kadar subjektifken, VAR’dan kusursuz maç yönetimi beklemenin de hayal olduğunu maalesef kavrayamıyoruz. Ben en baştan beri VAR’ın futbolun doğallığını etkilediğini düşünenlerdenim. Hatta bu minvalde yazdığım yazılara “Hakem hataları son bulacak, hakem yorumu yapamayacaksın, işsiz kalmaktan korkuyorsun!” diyenlere çok güldüğümü hatırlıyorum.

Haberin Devamı

Lütfen tarafsız düşünün

Geçtiğimiz yıl MHK Başkan Vekili olan Oğuz Sarvan da VAR’ın futbola zarar verdiğini düşündüğünü söylediğinde neredeyse linç edilecekti. Şimdi o sesi Sergen Yalçın yükseltti. “Futbol doğal bir oyun olmaktan çıktı!” diyerek... Aynı fikirdeyim. Bunca emek, bunca para harcadık. Lütfen tarafsız düşünün... Attığımız taş, ürküttüğümüz kurbağaya değdi mi?

YORUM YAZ