MENÜ

VAR kırmızı, Çakır sarı dedi

Abone Ol Google News

Uzun zamandır beklenen Video Yardımcı Hakem Sistemi’ne (VAR) ilk adımı attık. Türk futboluna hayırlı olmasını dilerim. İlk maçla birlikte sistemin artılarını ve eksilerini de görmeye başladık. 44. dakikada Rodrigues’i düşüren Dany, Cüneyt Çakır’dan sarı kart gördü. Galatasaraylılar ise kırmızı kart beklediler. VAR Protokolü’ne göre; Video Yardımcı Hakem, hakeme pozisyonu ‘inceleme önerisi’nde bulunmadan önce kendisine şu soruyu soracak: “Hakemin kararı kesinlikle yanlış mıydı?” Bu soruya cevabı, “Evet” ise hakemle iletişime geçecek. Dolayısıyla Bülent Yıldırım’ın da fikrinin kırmızı kart olduğunu, hakeme ‘inceleme önerisi’nde bulunmasından anlayabiliriz.

Haberin Devamı

Yıldırım’la aynı fikirdeyim

Pozisyonu kenarda tekrar izleyen Çakır, kararının arkasında durdu. Çakır’ın beden dili, Vrsajevic’in, Rodrigues’i yakalama şansı olduğunu gösterir şekildeydi. Ben bu pozisyonda Bülent Yıldırım’la aynı fikirdeyim. Pozisyonun kırmızı kart olduğunu ve Vrsajevic’in Rodrigues’i yakalama şansının olmadığını düşünüyorum.

Haberin Devamı

Anlayış göstermeliyiz

Futbolun paydaşları, VAR sistemine geçmek için büyük talep içerisindeydiler. TFF çok kısa sürede bu talebe karşılık vererek sistemi uygulamaya geçirdi. Geçiş evresinde sıkıntılar ve tartışmalar olacaktır. Sabır gösterip, adaptasyon için tüm ilgililere anlayış göstermeliyiz.

YORUM YAZ