MENÜ

VAR hatalı davrandı

Abone Ol Google News

Dk.24 Tisserand’ın Van Aanholt’a yaptığı kontrolsüz harekete çıkan sarı kart doğruydu.

Haberin Devamı

Dk.31 Fenerbahçe’nin golü öncesinde İrfan’ın Kerem’e bir faulü yoktu. Mesut da kendi sahasından çıktığı için ofsayttan da söz edilmez.

Dk.33 Sahada yaşanan gerginlik sonrası, kalelerini terk eden iki kaleciye ve olayları başlatandevam ettiren Marcao ile Mert Hakan’a çıkan sarı kartlar doğruydu. Marcao'ya ikinci sarı

Dk.37 Berisha’nın çevirdiği topta, Berkan’ın doğal pozisyonundaki koluna çarpan toptaki devam kararı doğruydu.

Dk.45+3 Marcao’nun ikili mücadele sırasında Ferdi’nin dizine kramponunun vidalarıyla yaptığı hamlede ikinci sarı kartın gösterilmesini daha doğru bulurum. Hele ki Tisserand’da ilerleyen dakikalarda çıkan sarı kartı gösteren hakemin futbol anlayışında bu da sarı kart olmalıydı.

Dk.45+3 Top henüz oyun alanından çıkmadan topa temas eden Fatih Terim’e gösterilen sarı kart kurala uygundu. Devre Bitiminde Pereira’nın itirazlarına çıkan sarı kart doğruydu. Terim'in kırmızısı doğru

Dk.83 Tisserand’ın Kerem’e faulünde Fenerbahçeli oyuncu ikinci sarı kartla oyundan atıldı. Hali hazırda TFF sitesinde 'duran ayağa basmalarla' ilgili talimata göre bu ikinci sarı kart yanlıştı.

Haberin Devamı

Dk.84 Diagne’nin golünde VAR devreye girdi. Berisha’ya faul yapıldığı gerekçesiyle Galatasaray’ın golü iptal edildi. Bu pozisyon özelinde faul olup olmadığı durumu tamamen göreceli bir durum olur. VAR müdahalesi uluslararası standartlarda kesinlikle yanlıştı. Bu golün verilmesi gerekirdi.

Dk.90+6 Hakemi alkışlayan Fatih Terim’in ikinci sarı karttan oyundan atılması doğruydu.

Neredeyse aynı

Dk.90+10 Fenerbahçe ceza sahası içinde Serdar’ın Berkan’ı ittiği pozisyonda hakem oyunu devam ettirdi. Bu pozisyon Diagne’nin iptal edilen golüyle neredeyse aynıydı. Bu da bir hakem kararıydı. Tartışılır bir pozisyon ama şunu söyleyebilirim. Diagne’nin golü faulse bu da penaltıydı. Her şeyden öte maden VAR Diagne’nin golünde üzerine vazife değilken müdahalede bulundu, o halde benzer olan bu pozisyonda neden karışmadı?

YORUM YAZ