MENÜ

Uydurma suça ceza!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

TFF’nin açıklamasının bazı bölümlerine itirazımız var: Talimatın 75. maddesi, “Sözlü olarak gerçekleşen disiplin ihlallerinde, resmi yayıncı kuruluş görüntüleri, izleyen kişiler tarafından ihlal olarak algılanacak söz için de delil olarak kabul edilebilir” diyor. Talimat maddesinde, TFF’nin açıklamada belirttiği üzere, “Muhatabı açıkça belirlenebilen, hakemin görüp değerlendiremediği” ibaresi yok. Kaldı ki, kötü sözün kime söylendiğinin “spor ahlakı” açısından önemi de yok!”

‘Görmediği olaymış’

İkinci itirazım... Emre olayının, “Hakemin görüp değerlendirdiği” Caner olayının, “Hakemin görmediği” olay olarak betimlenmesidir. İki olay da aslında birbirinin kopyasıdır. Hakemin görüp değerlendirmesi, illa ki kart göstermesi anlamına gelmez. Hakemin bir ihlali görmesi ve bu ihlali cezalandırmaya değer görmemesi de bir değerlendirmedir. “Caner’in kolunu yumruk yaparak, aşağıdan yukarı sallaması” tam olarak hakemin görüş alanında olmuştur. “Hakeminin arkasından yaptığı el kol hareketleri” ise 4. hakem ve yardımcıların görüş alanında olmuş; hakemi uyarmaya gerek görmemişlerdir. Nasıl ki, Emre’nin küfrünü değerlendiren hakem sadece sarı kart göstermeyi yeterli bulmuşsa, Kalkavan ve yardımcıları da Caner’e herhangi bir yaptırıma gerek duymamışlardır. Caner olayı hiçbir yönüyle “boğaz kesme, edep yerini gösterme ya da dil çıkartma” hareketlerine benzememektedir.

Müfettişlerin işi...

Bu olaylar tamamıyla hakemlerin göremeyeceği noktalarda olmuştur. Caner olayında o günde söylediğimiz gibi TFF kendince suç uydurmuş ve bu uydurma suçu cezalandırmıştır. İlk düğmeyi yanlış iliklemiştir. TFF kaş yapayım derken, göz çıkartmıştır. Son itirazım, evet, hepimiz biliyoruz ki; sevklerini, disiplin müfettişleri yapar, ancak müfettişlerin de işvereni TFF Yönetim Kurulu’dur. İşveren, işçisinin hatasından sorumludur.

YORUM YAZ