MENÜ

Tek ihtimal vardı

Abone Ol Google News

Bu maçta görev yapabilecek, performans ve kalite olarak yeterli, çok az sayıda hakemimiz var. Cüneyt Çakır geçen hafta Trabzonspor’un maçını yönetince bu maça atanma şansı kalmamıştı.

Haberin Devamı

Özkahya ve Göçek Galatasaray - Konyaspor, Fırat Aydınus ise 2018’deki Galatasaray - Fenerbahçe maçlarından sonra Galatasaray’ın müsabakalarından uzak tutuluyorlar. Meler ve Kalkavan’ın ise geçtiğimiz hafta başarısız performanslarından ötürü bu hafta görev alma şansları kalmamıştı. Ümit Öztürk ise geçen sezonun 21. haftasında yönettiği, FIFA kokartını kaybetmesine sebep olan, Galatasaray - Trabzonspor maçından sonra bu maça atanma ihtimali en az olan hakemdi! Bu maça çıkma yeterliği olan hakemlerimizin, her birisi için bulunan atama engellerini bir çırpıda sıraladım. Geriye tek bir isim kaldı. O isim de Ali Palabıyık! Yani tek ihtimal, tek liman!

Çıkış yolu zor

Dolayısıyla MHK mecburi bir atamayı ilan etmiş oldu. Bu tablonun tek sorumlusu mevcut MHK değil elbet! Türk hakemliğini son 5 yılda yönetenlerin ve hakemleri yıpratma yarışına giren tüm futbol kamuoyunun ortak kabahati bu... Henüz 13. haftada maçlara alternatif hakem bulmakta zorlanan MHK, kalan haftalarda nasıl bir çıkış yolu üretir, onu da bekleyip göreceğiz.

Haberin Devamı
YORUM YAZ