MENÜ

Tek bir tartışma!

Abone Ol Google News

Sezonun en formda hakemi Ali Palabıyık, bu sezon 7 kez sahaya çıktı. Yönettiği 7 maçın 7’sinin de dört büyük maçı olması, MHK’nin Palabıyık’a olan güveninin bariz bir göstergesiydi. Dün akşamki maçın en çok tartışılan anı 26. dakikada Ömer Bayram’ın, Pereira’nın yüzüne eliyle vurmasıydı. Öncelikle belirtmek isterim: Benim futbol anlayışıma göre bu davranış net bir kırmızı kart. Dahası Ömer Bayram’ın bu tokadı atarken dilinden dökülen, ‘meşhur ifade’ de masum değil. Açık şekilde rakibini hedef alarak, bu sözü planlı bir şekilde kullanıyor. Dolayısıyla pozisyondan Ömer Bayram’ın sarı kartla kurtulması onun için büyük şans oldu.

Haberin Devamı

VAR’ın devreye girmemesi...

Şu hususu da ifade etmek isterim: Hakemlere; topsuz alanda gerçekleşen bu tarz pozisyonlar için kart gösterilirken şiddet unsurunu göz ardı etmemeleri ve kullanılan gücün düşük olması durumunda sarı kartı tercih etmeleri eğitimlerde sıklıkla söylenen bir konu. Her ne kadar katılmasam da salt vurma olayına Palabıyık’ın sarı kart göstermesi ve VAR’ın devreye girmemesi tamamen hakemlerin aldığı eğitimin gereğiydi.

Haberin Devamı

Penaltı beklentileri gereksiz

72’de Kamil Ahmet’in top eline değil yüzüne geliyor, penaltı beklentileri gereksizdi. 83’te Emre Mor/Kamil Ahmet mücadelesinde ise penaltıyı gerektirecek bir müdahale olmadığını ve devam kararının doğru olduğunu düşünüyorum.

YORUM YAZ