MENÜ

Tecrübeli hakemlerden sızlanmalar artıyor

Abone Ol Google News

MHK’nin bir hafta gençlere bir hafta tecrübelilere maç verme prensibi devam ediyor. Geçtiğimiz hafta 4 büyük maçında; Bahattin Şimşek, Ali Şansalan, Atilla Karaoğlan ve Tugay Kaan Numanoğlu gibi genç hakemler düdük çaldı.

Haberin Devamı

Döngü devam edecek mi?

Bu hafta ise Beşiktaş’ın maçında Yaşar Kemal Uğurlu, Galatasaray’ın maçında Abdulkadir Bitigen, Trabzonspor maçında Ali Palabıyık gibi ligimizin tecrübeli isimleri olacak. Fenerbahçe maçına atanan bir diğer tecrübeli hakemimiz Halis Özkahya’nın Kovid-19 testi dün pozitif çıktı. Bugün MHK bu maça yeni bir isim atayacak.

Serdar Tatlı yönetiminin yeni yüzlere yer verme politikası ve genç isimlerin performansı yüz güldürüyor. Diğer yandan tecrübeli isimlerin sahaya sürüldüğü haftalarda hakemlerden sızlanmalar artıyor. Bu hafta tecrübelileri izleyeceğiz. Bakalım bu döngü devam edecek mi?

Çarşamba günü maçların hakemleri kamuoyu ile paylaşıldığında, görevi olan hakemler aynı gün test oluyorlar. Testleri pozitif çıkanlar olursa, TFF Sağlık Kurulu resmi siteden testi pozitif çıkan hakem sayılarını duyuruyor. MHK de bu hakemlerin yerine yeni isimler atıyor.

Haberin Devamı

20’nin üzerinde pozitif var

Maç görevi olmayan ya da maç dönüşü semptom gösterip kendi inisiyatifi ile test yaptıran hakemler de pozitif çıkan vakalar ise kamuoyu ile paylaşılmıyor. Şu anda 20’nin üzerinde hakem ve yardımcı hakem de pozitif vaka mevcut.

Geçtiğimiz ay bu illete yakalanan ve tedavisi tamamlanan Ümit Öztürk bu hafta 1.Lig maçıyla sahalara dönüyor. Bu vesileyle Ümit Öztürk ile birlikte tedavi süreci devam eden ve hastalığı atlatan tüm hakem arkadaşlarıma geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.

YORUM YAZ