MENÜ

Tatmin etmez

Abone Ol Google News

Umarım yanılırım ama benim öngörüm, bu uygulamanın yeni polemikler doğurmaktan başka bir işe yaramayacağı yönünde. Asıl tartışma, hakemlerin monitöre davet edilmediği pozisyonlarda yaşanıyor. Dolayısıyla uygulama kamuoyunu tatmin etmeyecek ve yeni talepleri de beraberinde getirecektir.

Haberin Devamı

Bazı konuşmalar merak konusu

Mesela, Başakşehir FK-Kayserispor maçının son dakikasında kaleci Bilal’in kurtardığı penaltıdan sonra hakem ile VAR arasında geçen diyaloğu çok merak ediyorum. Bu penaltının protokole göre tekrarı gerekirken, penaltı tekrar edilmedi. VAR ile hakem ne konuştular merak konusu. Eğer maksat şeffaflıksa, bizim böyle bir pozisyon için şeffaflığa ihtiyacımız var.

‘Ofsaytımsı’ yaşanmasın diye..

Yayınlanan konuşmalarda, yeni bir “ofsaytımsı” vakası yaşamamak için belli ki bazı müdahaleler yapılmış. Buna rağmen bazı diyaloglar tartışma konusu olabilir. Hakemlerin farkında olmadan ağzından çıkan bir kelime başlarına iş açabilir. Konuşma kayıtlarının birinde VAR hakemi: “Top ele gidiyor!” diyor. Bu ifade “İhlal yok” anlamına gelecekken, aslında penaltı için davette bulunmuş.

Haberin Devamı

Senaryolar yazılabilir!

Bir diğer VAR konuşmasında, VAR’daki hakem protokol dışına çıkarak “Penaltı, kart yok!” diyor. Göz önünde bir maçta, sarı kartı olan bir oyuncu için VAR’daki hakemin üzerine vazife değilken böyle bir cümle kurduğunu “Kart yok!” dediğini düşünün. Ne senaryolar yazılır? Bazı kayıtlarda hakemler VAR’dan “Penaltı veriyorum, iptal ediyorum!” diyerek onay alır gibi davranıyorlar. VAR’lar da hakemleri “evet penaltı” gibi yönlendiriyor. Bunlar doğal akışta kulanılan spontane konuşmalar olsa da yarınlar da polemik konusu olmaya çok müsait.

YORUM YAZ