MENÜ

Sürpriz yok, en konforlu tercih

Abone Ol Google News

En ufak bir hatanın günlerce gündemi meşgul edeceği aşikâr! MHK için en konforlu atama, Cüneyt Çakır olurdu. MHK da bu konfor alanını tercih etti. Risk almadı, bence de doğru olanı yaptı. Çakır böyle maçları çok yönetti, inşallah şansı yanında olur.

Haberin Devamı

Derbiye Cüneyt Çakır atandı. Sürpriz bir atama değil. Salı günü derbinin hakeminin Çakır olacağını köşemde yazmıştım.

Bu derbinin sahada oynanan bir derbiden daha fazlası olduğunu söylemeye gerek yok sanırım. Son günlere damga vuran transfer rekabeti, iki kulüp arasında yaşanan demeç düellosu, bu hafta itibarıyla oluşan puan tablosu… Seyircisiz olsa bile hakem üzerindeki baskının çok yüksek olacağı bir maç oynanacak. En ufak bir hatanın günlerce gündemi meşgul edeceği aşikâr!

Macera akıllıca olmazdı

MHK’nın şapkadan tavşan çıkarttığı Fenerbahçe - Beşiktaş derbisindeki Tugay Kaan Numanoğlu ataması sonrası, yeni bir maceraya soyunması akıllıca olmazdı. MHK için en konforlu atama, Çakır ataması olurdu. MHK de bu konfor alanını tercih etti. Risk almadı. Bence de doğru olanı yaptı.

Haberin Devamı

Böyle bir maça Çakır’ın atanmasına ne söylenebilir, Çakır’la ilgili derbi öncesi daha kaç değerlendirme yazısı yazılabilir ki? Kendisi Dünya’nın sayılı hakemlerinden birisi ve bu tür maçları daha önce birçok kez yönetti. İnşallah şansı yanında olur.

Kalkavan tercihi ilginç

Haftanın diğer atamalarıyla ilgili ilginç tespitler yapılabilir. Beşiktaş’ın maçına son maçında VAR yardımıyla doğruları bulabilen ve hafif bir sakatlığı da olan Halis Özkahya’nın atandığını görüyoruz.

Malatyaspor-Trabzonspor maçına atanan Erkan Özdamar’ın, son görev aldığı maçlardaki performansına bakarak, zorlanabileceği bir maç olduğu fikrindeyim. Volkan Bayarslan hakem kararlarının çokça tartışıldığı Denizlispor - Rizespor maçı sonrası ilk kez düdük çalacak.

Benim açımdan en ilginç atama ise Mete Kalkavan’ın Alanyaspor - Rizespor maçına verilmesi. Kalkavan hakemlik kariyerinde ilk kez Rizespor maçı yönetecek. Şunu da belirtmeliyim, Kalkavan şu an ligin en formda hakemi durumunda…

YORUM YAZ