MENÜ

Süper Lig 1. Hafta hakem değerlendirmesi

Abone Ol Google News

Sezonun ilk haftası geride kaldı. Oyunculara ve teknik kulübede bulunanlara karşı “sıfır tolerans” sloganı hakemler tarafından tüm takımlara eşit uygulanamadı. Futbolcular kadar hakemlerin de henüz tatil rehavetinden çıkamadıklarını gördük. “İlk haftanın günahı olmaz!” diyelim ve futbolun tüm paydaşlarına yeni sezonda başarılar dileyelim…

Haberin Devamı

Haftanın Hakemi: Ümit Öztürk

Haftanın hayal kırıklığı: Burak Pakkan

Trabzonspor Bitexen Antalyaspor / Zorbay Küçük

Zorbay Küçük’ün sezonun açılış maçında performansı vasattı. Maçın gidişatını etkileyecek hataları olmadı. Çok fazla kritik karar vermek zorunda kalmadı. Maçtaki penaltı beklentilerine devam kararları doğruydu. Ancak kendisine oyuncular tarafından gösterilen tepkilere duyarsız kaldı. “Sıfır tolerans” sloganı ilk maçtan yara aldı. Trabzonspor teknik sorumlusu Bjelica sarı kartla cezalandırıldı ancak kırmızı kartla saha kenarından ihraç edilmeliydi.

Kasımpaşa Ankaragücü / Bahattin Şimşek

Fizik olarak lige hazır göründü. Faul ve fena hareket uygulamalarında standardı ortalama üzerindeydi. 16.dakikada Kasımpaşa’nın Hajradinovic ile penaltı beklediği pozisyonda Şimşek’in devam kararı doğruydu. 83.dakikada Kasımpaşa ceza sahasında Omeru’nun Ankaragücü takımından Chatzigiovanis’i arkasından ittiği pozisyonda, hakemin Ankaragücü lehine penaltı kararı vermesi gerekirdi.

Haberin Devamı

Tümosan Konyaspor İstanbulspor / Burak Pakkan

Pakkan tatil modundan çıkamamış bir görüntü verdi. Oyunun kontrolünü sağlayamadı ve maça bir türlü konsantre olamadı. Kartlarını karıştırdı, faul çaldığı takımların yönünün karıştırdı. En sonunda onun bu tutarsız kararları maçı karıştırdı. Konyaspor’dan Ali Yaşar’a gösterilen her iki sarı kart da doğruydu. Konyaspor’un beraberlik golünde bir faul yoktu. Ckalleshi rakibinin ayağına kazara basmıştı. 78.dakikada saha içinde yaşanan gerginlik sırasında Konyaspor teknik sorumlusu Stanojevic oyun alanına girerek oyuncularını sakinleştirmeye çalıştı. Bu fair bir davranış olsa da sahaya girme hakkı yoktu. Hakemin onunla beraber sahaya giren diğer yedek oyunculardan bazılarını cezalandırması gerekirdi.

Kayserispor-Galatasaray / Halil Umut Meler

Ligimizin en tecrübeli ismi, lige hazır bir görüntü verdi. Birkaç faul ve kart hatası dışında başarılı bir maç yönetti. 12’de Barış Alper’e çıkan sarı kart doğruydu. Bence kırmızıya gerek yoktu. Barış’ın ayak tabanı ile rakibine yaralayıcı bir darbesi yoktu. Maç sonu Okan Buruk’un zamanla ilgili 4.hakeme serzenişine sarı kart gösterilmesi gerekirdi.

Pendikspor Hatayspor / Çağdaş Altay

Farklı skorla biten maçta hakeme çok az iş düştü. 22’de Görkem’in golünde faul yoktu. Görkem’in dizi çalım atarken kazara kaleci Burak’ın kafasına geliyor. Gol kararı doğruydu.

Sivasspor Samsunspor / Murat Erdoğan

Geçtiğimiz sezon performansı vasat altıydı. Başarılı bir maçla bu sezona başladı. Maçta onu zora sokan bir pozisyon yaşanmadı. Performansıyla ilgili fikir beyan etmek için bir sonraki maçını beklemek gerekir.
Adana Demirspor- Çaykur Rizespor / Ümit Öztürk
Fizik ve mental olarak lige hazır göründü. Sorunsuz bir maç tamamladı. 80’de Niang’a çıkan sarı kart doğruydu, fazlası olmazdı. Uzatma dakikalarında Adana Demirspor’un kazandığı golde, görüntülere yansıyan bir olumsuzluk görünmüyor.

Haberin Devamı

Fenerbahçe Gazintepspor / Abdulkadir Bitigen

Bitigen kritik pozisyonlarda, VAR’ın da yardımıyla doğru kararlar verdi. Ancak gösterdiği ve göstermediği bazı kartlar vardı. Özellikle İsmail’in ve Stankovski’nin maçı kartsız tamamlamaları kabul edilemezdi.
Maxim’in gördüğü iki sarı kart, dolayısıyla kırmızı kart doğruydu. Oyuncu kendisini atırmak için her şeyi yaptı. 44.dakikada top ceza sahasında Djilobodji’nin destek eline çarptı. Bitigen oyunu devam ettirirken, yardımcısından gelen uyarıya penaltı düdüğünü çaldı. Neyse ki VAR’ın yerinde müdahalesiyle penaltı iptal edildi.
51.dakikada Ferdi’nin şutunda, Gradel’in açık kolundan dönen topa VAR müdahalesiyle verilen penaltı doğruydu. Maçın son saniyelerinde Fenerbahçe ceza sahasında Woolde’nin vurduğu top, yakın mesafeden takım arkadaşı Tadic’in koluyla buluşuyor. “Takım arkadaşından ele gelen top” elle oynama olarak değerlendirilmiyor. Dolayısıyla hakemin devam kararı doğruydu.

Karagümrük Beşiktaş / Erkan Özdamar

Fiziksel ve mental olarak lige hazır görünmedi. Koşarken zorlanıyor gibi bir görüntüsü vardı. Sakat sakat maça çıkmış gibiydi. Çok net kartları ve faulleri atladı. 83.dakikada Necip Salih kafa topu mücadelesine “devam” dedi. Ancak bu pozisyonda Necip’in 2.sarı karttan atılması gerekirdi. Maç boyu Beşiktaş’ta Gedson, Karagümrük’te Salih sık sık faullü müdahalelere maruz kadı ama hakem bu taktik durumu çözemedi. Beşiktaş lehine verilen penaltı doğruydu.

Haberin Devamı

Alanyaspor Başakşehir / Tugay Kaan Numanoğlu

Fizik olarak hazır görünmedi. 30.dakikada Alanyaspor’un attığı gol VAR müdahalesi ile iptal edildi. VAR atak başlangıç fazında Furkan’ın faul yaptığını düşündü. Pozisyonda net bir faul görünmüyor. Furkan topla oynuyor ve ayağı kısa mesafeden rakibinin ayağının üzerinden kayarak yere basıyor. VAR yanılmış olsa da Numanoğlu’nun izledikten sonra kararını değiştirmemesi gerekirdi. Temiz gol iptal edilmiş oldu. 77.dakikada Figueiredo’nun gördüğü ikinci sarı kart ve dolayısıyla kırmızı kart doğruydu.

YORUM YAZ