MENÜ

Son haftalarda en çok hakem konuşulur!

Abone Ol Google News

Şampiyonluk ve düşme hattındaki maçlar olabildiğince gergin geçiyor. Bu ortamda işi en zor olanlar hakemler...Doğru da yapsalar, yanlış da yapsalar eleştirilmekten kurtulamıyorlar. En bariz örneğini bu hafta yaşadık. Başakşehir-Ankaragücü maçını başarıyla tamamlayan ve ofsayt gerekçesiyle sayılmayan golde doğru karar veren Hüseyin Göçek; en ağır eleştirilerin hedefi oldu.

Haberin Devamı

Eleştiri kültürü!

Bu günlerde, maçlara hakem bulmak ve bu isimleri kamuoyuna beğendirmek kolay değil. Sanıyorum son 6 haftamız maçlar öncesi atamaları, maçlar sonrası da hakemleri eleştirerek geçecek. Çünkü öz eleştiri kültürümüz yok ama eleştiri kültürümüz hayli gelişmiş! Geçtiğimiz hafta Gaziantep FK maçında yaşananlar, Başakşehir- Galatasaray maçının zorluğunu bir kat daha arttırdı. Hangi takımın lehine ya da aleyhine hata olursa olsun farklı eleştirilere sahne olacak bir maç. Hakem başarılı olur ya da olamaz... Onu bilemem ama MHK bu maça atanabilecek tecrübe ve birikime sahip, kabul görebilecek en uygun ismini atamış. Türkiye’nin iki numarası olarak, Avrupa’da boy gösteren Palabıyık, normal şartlarda bu maçın altından kalkabilecek yetenekte...

Haberin Devamı

Bitigen doğru atama

Haftanın diğer zor maçı Trabzonspor-Ankaragücü karşılaşması da hem zirveyi hem düşme potasını ilgilendiriyor. Geçtiğimiz haftadan hakem camiasına tepkili olan Ankaragücü’nün öfkesi de maçı zorlaştıran bir diğer sebep. Bu maça da sezonun flaş hakemi Bitigen atanmış. Korona öncesi derbide gösterdiği performansı, korona arası sonrasında da sürdüren Bitigen de doğru bir atama gibi duruyor.

Özkahya geri dönüyor

Zirve iddasını kaybeden Fenerbahçe ve Beşiktaş’ın maçlarına da Zorbay Küçük ve Ali Şansalan gibi genç isimler atanan tecrübe kazanmaları hedeflenmiş. Düşme hattının gergin geçmeye aday Rizespor-Denizlispor maçında da riske girmeyen MHK, Çakır’ı bu maça atamış. Gazişehir FKTrabzonspor maçındaki gol iptalinden bu güne görev alamayan Özkahya ise bu hafta sahalara dönüyor.

YORUM YAZ