MENÜ

Sahada 9 yabancı yoksa Türk aranmaz!

Abone Ol Google News

Aslında yabancı kuralımız çok net: “başlangıcında ve devam eden anında sahada en fazla 8 yabancı futbolcu bulunabilir.” Ya bancı futbolcu sayısı dokuza çıkmadığı sürece, sahada hiç Türk oyuncu olmadan da bir takım maça devam edebilir. Yani Salih ihraç edildikten sonra, Beşiktaş’ın diğer 2 Türk oyuncusu da ihraç olup, Beşiktaş 8 kişi kalsaydı ve takımın tamamı yabancılardan oluşsaydı bile sorun yoktu.

Haberin Devamı

Hakemler, pasaport bilemez

Burada tepki çeken konu, 4. hakemin Beşiktaş teknik heyetini yanlış yönlendirmesi oldu. Öncelikle şunu ifade edelim. Takımların talimatlara aykırı davranarak yabacı kuralını ya da oyuncu değişikliği kuralını ihlal etmeleri takımın kendi sorumluluğundadır. Kulübede bulunan takım yöneticisi, bu gibi idari konuları yönetmekle görevlidir. 4. hakemin bu konuda herhangi bir sorumluluğu yoktur. Kaldı ki, maçın hakemleri oyuncuların hangi pasaporta sahip olduklarını, sahada Türk mü, yabancı statüde mi bulunduğunu bilemez.

'Bilmiyorum' diyebilmeli...

Hatırlayalım; Şenol Hoca bile bir demecinde, "Nazım Sangare’nin Türk mü, yabancı statüsünde mi olduğunu bilmiyordum” demişti. Şunu da ifade etmeliyim ki; Her ne kadar bu durumdan 4 hakem sorumlu olmasa bile kendisinden yardım istenildiği zaman da takımlara doğru bilgiyi aktarmak zorundadır. Takımları yanlış yönlendirmeye hakkı yoktur. En azından bilmediği konuda, “Bilmiyorum” diyebilmelidir.

Haberin Devamı
YORUM YAZ