MENÜ

Riskli atamalar

Abone Ol Google News

Ligde stres artmaya başladı. Hakem hataları can yaktıkça isyan da artıyor. Bu hafta arası, Avrupa arenasında boy gösteren hakemlerimiz de yurt dışında başarılı sınavlar vermediler. Hakem kadromuz; hem içerdeki hem de dışarıdaki başarısız yönetimler nedeniyle, henüz ligin başında fazlasıyla yıpranmış durumda. MHK tutarsız ve prensipsiz atamalar nedeniyle hakemleri ve kendilerini zor duruma sokmaya devam ediyor. Küçük resimde günü kurtarıyorlar ama büyük resme baktığınızda ciddi problemler var.

Haberin Devamı

Madem doğruydu...

Trabzonspor maçına atanan Tugay Kaan Numanoğlu’nun lig performansına baktığımda, onu bu zorlu maçı kaldıracak yeterlilikte göremiyordum. MHK onu tercih ederek risk almış görünüyor. Şu soruyu sormadan geçemeyeceğim: “Geçtiğimiz sezon Sayın Tatlı; Beşiktaş camiası şikâyetçi oldu diye Meler’i, Galatasaray camiası şikâyetçi oldu diye Mete Kalkavan’ı, ertesi hafta aynı takımların maçına tekrar atamıştı. Bu popülist atamaları alkışlayanlar da olmuştu. Madem o gün doğruyu yaptığına inanıyordu, geçtiğimiz hafta Trabzon camiasının şikâyetçi olduğu Halis Özkahya’yı neden bu hafta Trabzonspor maçına atamadı?”

Haberin Devamı

İki hakem doğru

Fenerbahçe ve Beşiktaş’ın maçlarına Atilla Karaoğlan ve Yaşar Kemal uğurlu gibi son haftaların formda hakemleri tercih edilmiş. MHK yanılmamış. Fakat aynı cümleyi Galatasaray maçı için kuramayacağım. Ali Palabıyık’ın form düzeyi istenilen seviyeye ulaşamadı. Son yönettiği Beşiktaş - Adana Demirspor maçında performansı SOS vermişti.

YORUM YAZ