MENÜ

Performansı parlak değil

Abone Ol Google News

MHK, mecburi ara sonrası, kalan 8 haftada bazı atama kriterlerini uygulamayacağını duyurmuştu. Aranın ardından 7 haftada 63 maçı tamamlamış olacağız. Bu maçların 30 tanesini -yani yaklaşık yarısını- sadece 6 hakem yönetmiş olacak. Halil Umut Meler, Yaşar Kemal Uğurlu, Fırat Aydınus, Atilla Karaoğlan, Ali Şansalan ve Cüneyt Çakır... MHK, bu olağandışı dönemde; hata da yapsalar, çok eleştirilecek maçlar da yönetseler, bu isimlerden vazgeçmedi.

Haberin Devamı

Çok zorlanabilir

Bu hafta oynanacak derbide ligi sırtlayan (!) isimlerden Halil Umut Meler düdük çalacak. Meler’in pandemi sonrası performansı pek parlak değil. Vasat altı maçlar çıkartıyor. Belki de henüz yıpranmamış olan isminin avantajını kullanıyor, bu yüzden sık maç alıyor olabilir. Tansiyonun düşük olacağı yönünde bir beklenti olsa da maçın kolaya alınacak bir tarafı yok. Meler, son haftalardaki performansını bu maçta da sürdürürse, çok zorlanacağı kanaatindeyim. Bu hafta daha dikkatli olmalı ve tüm konsantrasyonunu ekibiyle birlikte sahaya yansıtmalıdır. Diğer maçlardaki hataları gündeme gelmemiş olsa da derbilerde en küçük hataya dahi tahammül olmadığını Meler, hatırından çıkartmamalıdır.

Haberin Devamı

Maçlar 6’lı gruba

Haftanın diğer önemli maçlarında da yukarıda yazdığım 6’lı grubun hakemleri görevlendirilmiş, sürpriz yapılmamış. Bu 6’lı guruptan; geçen hafta sorunsuz maç yönetenler olduğu gibi, “Performansım yetersiz!” diye bağıranlar da vardı. Üst liglerimizin kadın hakemi Seçim Demirel 2015’de hakemliği bırakmıştı. O tarihten sonra ilk kez bir kadın hakem 1. Lig’de bayrak sallayacak. Kadın hakemimiz Mürvet Yavuztürk’ü tebrik ediyorum. İnşallah bu klasmanda kalıcı olur.

YORUM YAZ