MENÜ

Penaltıları atladı

Abone Ol Google News

Uzun aradan sonra 3 büyük takım maçı yöneten Serkan Tokat vasatın altında kaldı. Göztepe’nin penaltı beklediği iki pozisyon yaşandı: İlki 33’te Mariano ile Serdar arasındaydı. Mariano’nun topla oynama şansı yoktu. Hareketli olan Serdar’ı bozmak için sol koluyla ona bir hamlesi oldu. İkinci pozisyon ise 45+1’de. Topla ilerleyen Napoleoni’ye, Donk’un top niyeti olmadan koluyla hamlesi var.

Haberin Devamı

VAR karışmadı, çünkü...

Bu tür pozisyonlarda “İtmenin şiddeti rakibi bozmaya yeter mi?” sorusunun cevabı aranır. Bu cevap tamamen sübjektiftir, kişiden kişiye değişir. Hakem kararını böyle pozisyonlarda çok fazla eleştiremezsiniz. Fikrim iki pozisyonda da penaltı kararı verilmesi, özellikle 2. pozisyonda, daha doğru. VAR’ın müdahale etmeme nedeni de ‘sana göre/bana göre’ bir durum olması...

Kartlar tutarsız

Sarı kartlardaki tutarsızlıklar, büyük sıkıntıydı. Göztepeliler’e sarılar çıkarken, Galatasaraylı oyuncularınkiler atlandı. 65’te Belhanda, Halil’e faul yaptı, hakem ‘devam’ dedi. Belhanda’ya sarı gerekirdi. 2 dakika sonra Halil, Mariano’ya faul yapınca, sarı gördü. 4 dakika sonra bu kez Mariano, Castro’ya sarı kartlık faul yaptı, Mariano sarı kart görmedi. Buna benzer kart tutarsızlıkları maçı bozdu.

Haberin Devamı
YORUM YAZ