MENÜ

Penaltılar doğru, kırmızıları atladı

Abone Ol Google News

Maçın 19.dakikasında Samuel’in Yusuf’a faulünde Mete Kalkavan önce elini arka cebine götürdü. Arka cebinde kırmızı kartı vardı ancak son anda vazgeçerek sarı kartını çıkarttı. Pozisyon açık bir kırmızı karttı. Samuel yaralayıcı bir şekilde, rakibinin bileğine basmıştı. 30’da Furkan Valencia’nın belinden sarılarak durdurdu, hakem faulle yetindi. Aslında sarı kartını çıkartmalıydı. 45+8’de ise Furkan aynı hareketi yine aynı oyuncuya yaptı, bu kez doğru bir sarı çıktı. 63. dakikada Fenerbahçe lehine verilen penaltıda şüphe yoktu, doğru bir karardı.

Haberin Devamı

Jesus sinirlendi çünkü...

67. dakikada Ferdi dripling ile ceza sahasına girerken, yaptığı faullerle oyunu sürekli bozan Furkan, bu kez Ferdi’yi çelmeleyerek düşürdü. Açık bir faul vardı ve Furkan ikinci sarı karttan atılmalıydı, hakem ‘devam’ dedi. Pozisyona sinirlenen Fenerbahçe teknik sorumlusu Jesus, kırmızı kart gördü.

Kadın hakem atamak için

82’de Valencia yine yerde kaldı, hakem ‘devam’ dedi. Doğru bir VAR müdahalesiyle, doğru bir penaltı verildi. Burada Furkan’a sarı karta gerek yoktu. Çünkü penaltı verildiği için kurala göre çifte cezalandırma yapılamazdı. Son bir notum da maçın 4. hakemi Neslihan Muratdağı için. Sadece kadın hakem atamış olmak için 2. Lig’de bile maç verilmeyen bir hakemi böylesi önemli bir maça atamak çok mantıklı değildi. Kenarda bir sürü sorun oldu ve kadın hakemimizin otoritesi yoktu!

Haberin Devamı
YORUM YAZ