MENÜ

Penaltı konusunda hatalı kararlar

Abone Ol Google News

Maçın hakemi Erkan Özdamar kritik kararlar vermek zorunda kaldı. Önemli hatalara imza attığı fikrindeyim. Maçın belli bölümlerinde, farklı bir faul ve kart standardı uygularken, belli bölümlerinde farklı bir faul ve kart standardı uyguladı.

Haberin Devamı

22. dakikada Kayserispor lehine verilen penaltıda, Beşiktaşlı Welinton’un elle oynadığı doğru. Ancak öncesinde Thiam’ın Welinton’a faul yaptığını düşünüyorum. Hücum faul verilmesi daha doğru olurdu.

48. dakikada Beşiktaş’ın golünün elle oynama gerekçesiyle iptali doğruydu. 62. dakikada Onur’un yerde kaldığı pozisyonda, Atiba’nın penaltıyı gerektirecek bir müdahalesi yoktu. Hakemin devam kararı doğruydu.

77. dakikada N’Koudou’nun yerde kaldığı pozisyonda hakemin penaltı kararı doğruydu. Uğur’un müdahalesi faulü gerektiriyordu.

Montero’nun kırmızısı tartışmalı

Maçın 82. dakikasında Montero’nun Emrah’a müdahalesinde ikinci sarı kart çıktı. Tartışmalı bir sarı karttı.

60. dakikada Montero’nun ilk sarı kartını gördüğü pozisyonda sarı kartı gerektirecek bir ihlal yoktu. Yani iki sarı kartı toplasak bir sarı kart ancak ederdi. 89. dakikada N’Koudou’nun Campanharo’ya müdahalesi net bir penaltıydı. Beşiktaşlı oyuncunun ayağı kaydığı için bu müdahaleyi yapmış olsa da dikkatli davranması gerekirdi. Kayserispor lehine bir penaltı kararı verilmeliydi.

Haberin Devamı
YORUM YAZ