MENÜ

Pelkas'a faul vardı

Abone Ol Google News

Başakşehir'in golü öncesinde Aleksic topa doğru kayıyor ve Pelkas'a teması olmasa da, rakibinin 'Sakatlanabilirim' korkusuyla topla oynamasını engelliyor. Burada endirekt serbest vuruş verilmeliydi.

Haberin Devamı

18. dakikada Başakşehir golü öncesi Aleksic’in, Pelkas’a faul yaptığı yönünde itirazlar oldu. Aleksic topa doğru kayarken ayağı yerden yüksekte. Pelkas’tan önce topla oynuyor. Rakibe teması da yok. Dolayısıyla direk serbest vuruştan söz edemeyiz. Fakat ayağı zeminden yüksekte kayarken her ne kadar rakibe teması olmadan topla oynamış olsa bile, yakınındaki rakibinin 'Sakatlanabilirim' korkusuyla topla oynamasını engelliyor. Bu durum 'Oyun Kuralları Kitabı’na göre (Sayfa 107-Tehlikeli Şekilde Oynama) endirekt serbest vuruşu gerektiriyor. Bence bu pozisyonda endirekt serbest vuruş verilse daha doğru olurdu.

Kartlar ve penaltı doğru

29'da Mahmut’un ilk sarı kartında, her ne kadar krampon vidaları rakibe dönük olsa da hareketin bir yoğunluğu yok. Güç transferi gerçekleşmiyor. Sarı kart yeterli diye düşünüyorum. İkinci sarı kartında ise rakibini itmesi sarı kartı gerektiriyor. 64'te Serdar Aziz’in ayağının rakibin yüzüne kazara geldiği fikrindeyim. 85'te Başakşehir lehine verilen penaltıda da hakemler yanılmadılar.

Haberin Devamı
YORUM YAZ