MENÜ

Özkahya için zor olacak

Abone Ol Google News

İlk yarıda da yönettiği ve eleştirildiği Ankaragücü-Beşiktaş maçından bu yana 12 karşılaşmaya atanan Özkahya, bu süreçte 4. kez Beşiktaş’ın maçında görevlendiriliyor. Onun için zor bir 90 dakika olacak ama tecrübesi bu zorluğun altından kalkabilecek seviyede.

Haberin Devamı

Neredeyse her gün maç var ve MHK, sürekli oynanan bu maçlara hakem bulmak zorunda. Pandemi koşulları ve pozitif çıkan hakemleri de eklediğinizde MHK’nın geniş bir hareket alanı kalmıyor. MHK’nın gençleştirme ve yeni yüzleri sahaya sürme planı sekteye uğrayınca zorunlu da olsa rota tecrübeli isimlere döndü. En çok yük de Özkahya’ya biniyor. İlk yarıda da yönettiği ve eleştirildiği Ankaragücü-Beşiktaş maçıyla birlikte o günden bu haftaya kadar ligde 12 maça atanan Özkahya, bu 12 hafta süresinde 4. kez Beşiktaş’ın maçında görevlendiriliyor. Bu sürede 2 Galatasaray, 3 kez de Fenerbahçe maçı yönetmiş. Görünen o ki; bir maksada yönelik değil, yeterli hakem kalitesine ulaşılamadığı için belli hakemler sıklıkla belli maçlara çıkmak zorunda kalıyor.

Haberin Devamı

Arslanboğa’nın arkasındalar!

Özkahya, son yönettiği Yeni Malatyaspor-Fenebahçe maçı sonrası Fenerbahçe cephesinin tepkisini almıştı. Daha önce yönettiği Beşiktaş maçlarında da Beşiktaşlılar yönetiminden mutlu olmamıştı. Kısaca hakem açısından zor bir maç olacak ama Özkahya’nın Türkiye ve Avrupa’daki tecrübesi bu zorluğun altından kalkabilecek seviyede. Kısmen açıklanan 34. hafta maçlarında dikkatimi çeken konu, Suat Arslanboğa’ya MHK tarafından maç verilmesi oldu. Galatasaray Başkanı Sayın Mustafa Cengiz’in açıklamalarının üzerine yapılan bu atama, ‘Biz Arslanboğa’nın verdiği kararların arkasındayız!’ anlamı taşıyor.

YORUM YAZ