MENÜ

Onların yapamadığını Çakır başardı

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Hakemimiz Cüneyt Çakır, final ümidiyle çıktığı Rusya yolculuğundan; buruk bir gururla ülkemize dönecek.

Gönlümüzde final vardı. Aslında finali fazlasıyla hak etmişti. Onun finali yönetememesinin nedeni asla başarısızlık ya da saha içi bir olumsuzluk değil. Onun finali yönetememesinin nedeni tamamen futbolun siyaseti.

Sıradan bir şey değil

Finali beklerken, yarı final yönetmek bizi üzdü. Fakat bu yarı final de küçümsenmemeli. Ardı ardına iki Dünya Kupası’na katılmak ve ikisinde de yarı final yönetmek... Ulaşılması zor bir başarı hikâyesi bu!

2012’de Avrupa Şampiyonası ile başlayan, 2014 Dünya Kupası ve 2016 Avrupa Şampiyonası ile devam eden; 2015 Şampiyonlar Ligi finaliyle taçlanan ve 2018 Dünya Kupası’nda “Daha bitmedi!” dedirten bir başarı hikâyesi... 2012 Dünya Kulüpler Kupası finalini de unutmamak lazım. Öyle sıradan bir başarı değil bu... Bu Dünya Kupası’nda futbolun beşiği İngiltere’den hakem yoktu.

Collina ona güvendi

Avrupa futbolunun lokomotifi Almanlar’ın hakemi Felix Brych; final umuduyla gelmişti ama yönettiği tek grup maçıyla ülkesine dönmek zorunda kaldı.

Fransız Clement Turpin, İspanyol Mateu Lahoz grup maçları biter bitmez ülkesine döndüler. Çakır son ana kadar Collina’nın en güvendiği isim olarak ekibiyle Rusya’da kaldı.

İngilizler’in, Almanlar’ın, İspanyollar’ın, Fransızlar’ın; en önde gelen futbol ülkelerinin hakemlerinin başaramadığını, bir Türk hakem başardı.

Teşekkür ediyorum...

Gruplarda Fas-İran ve Nijerya-Arjantin maçlarında görev yaptı. İkisinden de tam puan aldı. Nijerya-Arjantin maçında VAR müdahalesine rağmen kararının arkasında durması; FIFA hakem kurulundan takdir aldı. Bizzat Collina yaptığı basın toplantısında bunu dile getirdi. Son çıktığı yarı final maçında da sahanın hâkimiydi. Oyun tamamen kontrolünde oynandı. Bitiş düdüğünü çaldığında iki takım da hakem kararlarını sorun etmiyordu.

Ben kendi adıma Cüneyt Çakır ve ekibindeki diğer iki değerli hakemimiz Bahattin Duran-Tarık Ongun’a teşekkür ediyorum. Bize yaşattıkları bu tarifsiz gurur için...

YORUM YAZ