MENÜ

Ne penaltı ne ofsayt

Abone Ol Google News

Skrtel’in çekildiği pozisyonda, Cüneyt hoca kornere izin vermediğinden, penaltıdan bahsedemeyiz. Bursa’nın golü öncesinde Valbuena’nın faul pozisyonu göreceli, ofsayt için ise ‘şeklen ofsayt’ diyebiliriz, ama karar doğru.

Haberin Devamı

Maç süresi boyunca hakeme fazla iş düşmemişti. 11. dakikada korner vuruşunda Bursalı oyuncu, Skrtel’i çekerek düşürüyor. Fotoğrafa baktığımız zaman net bir penaltı. Ancak Cüneyt Çakır, korner vuruşuna izin vermediğini söylüyor. Neden izin vermediğini de görüntülerden anlamamız mümkün değil. Bu nedenle penaltıdan bahsedemeyiz.

Faul pozisyonu göreceli

Ne olduysa maçın sonlarında oldu. Bursaspor’un beraberlik golü öncesi; faul ve sonrasında ofsayt tartışması maça damga vurdu. Faul pozisyonuyla başlayalım... Valbuena topu kurtarmak isterken, Bursalı oyuncu ile girdiği mücadelede yerde kalıyor. Tartışmaya her yönüyle açık; sana göre/bana göre olarak değerlendirilecek bir pozisyon bu. Ben pozisyonu dikkatli izlediğimde Bursalı oyuncunun sol diziyle topla oynadığını görüyorum. Ayrıca ayakları yerde ve bana göre faulü gerektirecek bir hamlesi yok. Devam kararı doğru.

Haberin Devamı

‘Şeklen’ ofsayt, ama...

Ofsayt tartışmalarına gelirsek... Aytaç topa kafa vurduğu sırada Ertuğrul ‘şeklen’ ofsayt pozisyonunda. Pozisyonu çözebilmek için 3 kritik soru var: Bir, Aytaç topa kafa vurduğunda; kaleci Volkan; topu ve gideceği yeri rahatlıkla görüyor mu? İki, ofsayt pozisyonundaki Ertuğrul, kalecinin dikkatini dağıtacak herhangi bir jest, mimik ya da harekette bulunuyor mu? Üç, Ertuğrul orada olmasa, kalecinin o golü kurtarma ihtimali artıyor mu?

En doğru karar buydu

Bence ilk sorunun cevabı ‘evet’ ve diğer ikisinin cevabı ‘hayır’. Dolayısıyla burada ofsayttan söz etmemiz mümkün değil. Bu sorulara ‘Futbol ne bekliyor?’ sorusunu da ekleyebiliriz... Gol kararı, verilecek en doğru karardı ve bence hakemler yanılmadılar.

YORUM YAZ