MENÜ

MHK'nin fazla seçeneği yok!

Abone Ol Google News

Aşağı yukarı her hafta bu sütunlarda hakem kadromuzun yetersizliğinden bahsediyorum. Haftalar ilerledikçe de MHK’nin hakem atama konusunda hayli zorlanacağını da defaatle dile getiriyorum. 8.hafta maçlarında, önceki maçlarında problem olan ya da performansı yeterli olmayan bazı hakemleri görebilirsiniz. Sebebi de dile getirdiğim gibi hakem kadromuzun yetersizliği...

Haberin Devamı

MHK’nin zorda olduğunun ve hakem bulamadığının kanıtı olarak size Başakşehir - Gaziantep FK maçını gösterebilirim. Geçtiğimiz haftanın en çok tartışılan konusu Fenerbahçe’nin golünün VAR müdahalesi ile iptal edilmesiydi. Samuel’in pozisyonu aslında tam 4. hakemin önünde cereyan etti. Pozisyonda 4. hakem hakeme yardımcı olabilecek durumdaydı. Fakat o sırada 4. hakem oyunu takibi bırakmış, sırtını sahaya dönmüş ve İsmail hocaya bir şeyler anlatıyordu. Türkiye’de tartışmaların zirve yaptığı 'Samuel Pozisyonu'na sırtını dönen 4. hakem Sarper Barış Saka, bu hafta yaptığının ödülünü alır gibi Başakşehir-Gaziantep FK maçına atandı.

Haberin Devamı

Lider Fenerbahçe’nin Kasımpaşa ile oynayacağı maça Mete Kalkavan görev yapacak. Kendisi ligimizin tecrübeli isimlerinden ve bu tarz maçları fazlasıyla yönetti. Ancak bu sezon 3.hafta yönettiği Konyaspor Gaziantep FK maçından bu yana ligde düdük çalmıyor. Düdük çalmadığı haftalarda VAR olarak görev yaptığı maçlarda da önemli yanlışlara imza attı.

Galatasaray’ın Antalyaspor maçının hakemi Zorbay Küçük, diğer atamalara bakınca daha yerli yerinde görünüyor. Bu sezona iyi bir giriş yapan Küçük’ün performansı geçtiğimiz sezona göre çok daha iyi. Galatasaray’la olan geçmiş olumsuz maçları gündeme getirilerek hakem üzerinden bir tartışma yürüse de böylesi önemli maçlarda Küçük’e görev vermekten başka MHK’nin çaresi yok!

Beşiktaş İstanbulspor maçına atanan Tugay Kaan Numanoğlu’nu da riskli bir atama olarak görüyorum. Lige iyi bir başlangıç yapamayan; hem fizik hem de atletik olarak yeterli görünmeyen Numanoğlu’nun görece zor bir maça atanması, dediğim gibi MHK’nin çok fazla seçeneği olmamasından kaynaklanıyor.

 

YORUM YAZ