MENÜ

MHK'dan sürpriz yok!

Abone Ol Google News

Göztepe-Beşiktaş ve Galatasaray-Malatyaspor maçları nispeten daha göz önünde olacak. Galatasaray ve Beşiktaş’ın kaybetmesi durumunda gözler Kayseri’ye dönecek ve oradan gelecek habere göre şampiyon belli olacak. Kısaca; son hafta maçları büyük bir strese, dakika dakika değişen hesaplara sahne olacak.

Haberin Devamı

Eleştirilecek yanı yok

Böylesi önemli maçlarınız oynanıyorsa ve elinizde Cüneyt Çakır, Fırat Aydınus gibi iki değeriniz varsa, bu maçlara önce onların isimlerini yazarsınız. MHK da öyle yapıyor; işini şansa bırakmıyor, ligi riske etmiyor. Tecrübe, deneyim, birikim olarak en üst iki hakemini; ligin iki kader maçına atıyor. Bugünün şartlarında, bana göre bu atamaların eleştirilecek bir yanı yok.

Meler tercihi gereksiz

Fenerbahçe maçında ise Halil Umut Meler görev yapacak. Tecrübe ve deneyim konusunda Halil Umut Meler’e sözüm yok. Bu yönüyle riske girilmemeye çalışılmış ancak bence önemli bir ayrıntı gözden kaçmış. Meler, Fenerbahçe’nin kural hatası itirazında bulunduğu Alanyaspor maçının da VAR masasındaydı. Dolayısıyla, Fenerbahçeliler'in yakın zamanda tepkisini çekmiş bir isim. Öte yandan geçtiğimiz sezonun son haftasında Kayserispor-Trabzonspor maçının video hakemiydi ve maç sonu Kayserispor’u küme düşüren hatalı kararlara karışmadığı yönünde Kayserililer'in büyük tepkisini çekmişti. Diğer maçların sonuçlarına göre bu maçının sonucu önem kazanır ve Kayseri’de hakem konusunda olumsuzluklar yaşanırsa, bu durum Meler’i hedef tahtasına yerleştirebilir. Son haftada böyle bir gerginliğe gerek olmadığını düşünüyorum.

Haberin Devamı
YORUM YAZ