MENÜ

MHK'dan kritik atamalar

Abone Ol Google News

Haftanın maçında yani Trabzonspor-Sivasspor mücadelesinde Cüneyt Çakır var. Üstelik tam 5 yıl sonra. Zorlu Beşiktaş-Başakşehir karşılaşmasına genç Abdülkadir Bitigen verilmesi, bir cesaret örneği. Hafta içinde yapılan Kulüpler Birliği toplantısı, tansiyonu şimdilik düşürmüş gözüküyor.

Haberin Devamı

Ligin boyu kısaldı. Hataların telafisinin zorlaştığı haftalara giriliyor. 6 takım zirve yarışında. Böyle bir lig için hakem atayan tarafta olmak, Zekeriya Başkan’ın ve ekibinin yerinde olmak hiç kolay değil. 9 maça 9 hakem, 9 da VAR masasına hakem bulmak epeyce zorlaştı.

Bu haftadan itibaren görüyoruz ki artık ‘ödül/ceza’ uygulaması büyük oranda rafa kalkmış. Performansı düşük olan, bir önceki hafta VAR’a gidip notu kırılan hakemler fazla nazara alınmamış.

Ben de oradaydım

Haftanın maçında Cüneyt Çakır var... Zirvenin maçında o düdük çalacak. Çakır’ın en son Trabzon’da düdük çaldığı maç, meşhur, ‘Denayer’in penaltısı verilmedi’ tartışmalarının olduğu maçtı. O zaman Trabzonspor eski stadında maçlarını oynuyordu. Maçlarda ilave yardımcı hakem sistemi vardı. Hatta ben o maçın ilave yardımcı hakemiydim. Anlayacağınız 5 yıldır Çakır’ın Trabzon’a yolu düşmüyordu. Böyle zorlu bir maç yerine daha rahat bir maçta Trabzon’a gitmesi doğru olabilirdi ama yine de 5 yıllık ambargonun kırılıyor olması güzel. Çakır tecrübesi bu maça fazlasıyla yeter diye düşünüyorum, yeter ki şanssızlık yaşanmasın.

Haberin Devamı

Bitigen’in ispat maçı

Beşiktaş-Başakşehir maçında genç hakemlerimizden Abdulkadir Bitigen var. Bu sezon çıkış yakalayan, zor maçlarda görev verilmeye başlanan bir isim. Kariyer maçı olacak bir maç. Bu eşiği geçecek olan Bitigen, artık rüştünü ispat etmiş olur. İnşallah tecrübesizliğinden kaynaklı bir problem yaşamaz.

Ulusoy’u garipsedim...

Geçtiğimiz hafta Galatasaray maçındaki başarılı performansı Mete Kalkavan’ı Fenerbahçe maçına taşımış görünüyor. Geçtiğimiz hafta sınıfta kalan Alper Ulusoy’un Galatasaray maçına atanmasını ise garipsediğimi belirtmeliyim. Hafta içinde yapılan toplantıdan sonraki sakin açıklamalar, hafta sonu yükselen tansiyonu şimdilik azaltmış gösteriyor. Bu durum maçlara olumlu şekilde yansıyabilir. En azından hakemlerin üzerindeki baskı bir nebze kırılmış oldu.

MHKdan kritik atamalar

YORUM YAZ