MENÜ

MHK risk almadı

Abone Ol Google News

Son yıllarda görev yapan tüm MHK başkanları, kendisinden önceki MHK’lerin yapmış olduğu hakem kadrolarıyla görev yapmak zorunda kaldılar. Son 7-8 yılda ilk kez bir MHK başkanı, kendi yaptığı kadro ile lige başladı. Hem de kadroda köklü değişiklikler de yaparak!

Haberin Devamı

Gidişat iyi değil

5. hafta itibarıyla görünüyor ki, Sayın Başkan Tatlı, kadroları oluştururken çok fazla yanılmış. Hangi hakem hangi kadroda, hangi maça hangi kadrodan hakem atanıyor, belli değil. Ligin sonu gelmiş olsa anlarım da henüz ligin başındayız. VAR kadrosuna alınıp, düdüğü elinden alınan Mustafa Öğretmenoğlu, ikinci kez düdük çalacak. 2.Lig yardımcı hakemleri 1.Lig’de görev alıyor. Süper Lig kadrosunun hakemleri, 1.Lig’e atanıyor. Kısaca atamalarda büyük bir kaos yaşanıyor. Bu durumun yakında maç yönetimlerine yansıması da kaçınılmazdır. Bizim gözümüz 4 büyük takımın maçlarında ama genel bir değerlendirme yapacak olursak gidişat hiç iyi değil.

Sorumluluk hakemlerde!

Bu hafta MHK önemli maçlarda tecrübeli isimleri tercih etmiş. Fenerbahçe maçına ligin tecrübelisi Fırat Aydınus atanmış. Galatasaray maçına FIFA hakemi Abdulkadir Bitigen, Beşiktaş maçında da lige iyi bir başlangıç yapan Ali Şansalan görevlendirilmiş. Öte yandan Trabzonspor’un zorlu İstanbul deplasmanında Mete Kalkavan görev yapacak. Bu 4 isim de tecrübe ve kalite olarak bu maçları yönetecek kalibrede isimler. MHK bu maçlar için atama yaparken risk almamış, olur da bir olumsuzluk olursa sorumluluğu üzerinden atmış.

Haberin Devamı
YORUM YAZ