MENÜ

MHK bu kez macera aramamış!

Abone Ol Google News

Geçtiğimiz hafta futbol kamuoyu, önü arkası hesap edilmeden yapılan atamalar nedeniyle gereksiz bir gerginliğe sürüklendi. MHK, bu durumdan biraz ders almış olacak ki bu haftanın görevlendirmelerinde kısmen temkinli olmayı tercih etmiş. En azından geçen hafta yaptığı gibi topyekûn bir maceraya sürüklenmemiş.

Haberin Devamı

Öztürk bu maça uygun

Haftanın en önemli maçı olan Beşiktaş-Alanyaspor maçına Ümit Öztürk görevlendirildi. Genel perspektifte Ümit Öztürk’ün kalitesi ve tecrübesi bu maça uygun. Böylesi stresli maçların altından kalkacak donanıma sahip bir hakem. Atama prensibi açısından sorun görmüyorum. Bu yönüyle atamayı eleştirmem mümkün değil. Ümit Öztürk’ün geçmişte yaşadıkları gündeme getirilerek atama eleştiriliyor olsa da ben saha içinde kalmayı tercih ediyorum.

Özkahya da sorun yok

Galatasaray’ın maçının olmadığı haftada, nispeten eli biraz rahatlayan MHK, Fenerbahçe’nin maçına da Halis Özkahya’yı atadı. Özkahya’nın performansı, tecrübesi ve göğsündeki FIFA kokardını dikkate aldığınızda sorunsuz bir atama olduğu söylenebilir.

Haberin Devamı

Karaoğlan riskli!

Trabzonspor-Kayserispor gibi zorlu geçmeye aday maça ise Atilla Karaoğlan atandı. Son dönemlerinde performansında inişli çıkışlı bir seyir izliyor. Hakem performansı ve maç zorluğuna baktığımda riskli bir atama olarak görüyorum.

Adalet duygusuna zarar verir

Diğer yandan MHK’in son yaptığı seminerde en çok eleştirdiği ve kararlarını hatalı bulduğu isim Volkan Bayarslan’dı. Maç sırasını bekleyen o kadar hakem varken, hem hatalı olduğunu kabul edip hem de bekletmeden görev vermenin, hakemler arasındaki çalışma barışını bozacağını ve adalet duygusuna zarar vereceğini düşünüyorum.

YORUM YAZ