MENÜ

MHK artık risk almıyor

Abone Ol Google News

Merkez Hakem Kurulu sıkışık lig takviminde üç günde bir atama yapmak zorunda kalıyor. Dolayısıyla işleri kolay değil ve hafta içi-hafta sonu periyodunda yapılan ufak-tefek atama hatalarını hoş görebiliriz. Benim burada MHK’yı eleştirdiğim en önemli nokta, ödül/ceza uygulamasında adaletli olamamaları; takımına, hakemine ve kamuoyundan gelen tepkilere göre, adaletin terazisini dengede tutamamaları. Yoksa diğer hususlar, içinde bulunduğumuz ortamda göz ardı edilebilecek hadiseler.

Haberin Devamı

Tecrübeyle devam

Sezona gençleri önemli maçlarda sahaya sürerek başlayan MHK, gençleri kullanmaya belli ölçüde devam ediyor ancak önemli maçlarda artık tecrübeli isimlerle yoluna devam ediyor. En azından son üç/dört haftadaki durum bu... Liderin maçına Mete Kalkavan atandı. Son yönettiği maçlardaki performansı hayli yüksek. Sırasıyla: Galatasaray, Alanyaspor, Fenerbahçe maçları yönetti ve performansı iyiydi. MHK en formda hakemlerinden birisini liderin maçına atayarak risk almamış.

Arslanboğa yükseliyor

Fenerbahçe maçında ise yıl başında FIFA kokardını göğsüne takan Yaşar Kemal Uğurlu var. Geçtiğimiz hafta oynanan Konyaspor-Göztepe maçında VAR’da oturan Uğurlu ile ilgili Konyaspor’un açıklamaları olmuştu. Bu atamadan anlaşılıyor ki Uğurlu, MHK tarafından Konyaspor maçındaki kararlarında haklı bulunmuş. Galatasaray maçına ise Suat Arslanboğa atanmış. Hakemlik sözleşmesinin iptal edilmesi sonrası çalkantılı bir dönem geçiren ve o günleri geride bırakan Arslanboğa’nın yükselen bir performansı var. O performans kendisine Galatasaray maçını getirmiş.

Haberin Devamı
YORUM YAZ