MENÜ

Meler'in kalitesi derbiye uygun

Abone Ol Google News

Türkiye’de Süper Lig kadrosunda 25 hakem var. Bunlar içerisinde bir derbiye hakem atarken düşünmeden atayabileceğiniz maalesef sadece 3 hakemimiz var: Cüneyt Çakır, Fırat Aydınus ve HalilUmut Meler. Çiçeği burnunda Merkez Hakem Kurulumuz, bu üç isimden birini derbiye atayarak riske girmemiş. Elbette geçmiş maçlarından yola çıkarak, bazı olumsuz hatıralar gündeme gelecektir. Özellikle Galatasaray - Ankaragücü maçı üzerinden Galatasaraylılar Meler’e tepki gösterecektir. Fakat bu derbiyi yönetecek kalitedeki hakemler arasından kim atanırsa atansın, benzer tepkiler o isimler için de mutlaka olacaktı. Meler’in tecrübesi ve kalitesini Türkiye şartlarında bu maç için uygun görüyor ve atamanın eleştirilecek bir yanı olmadığını düşünüyorum.

Haberin Devamı

Arslanboğa kusursuz tercih

Alanyaspor - Beşiktaş maçına Alper Ulusoy tercih edilmiş. Tecrübeli ve eski bir FIFA hakemi. Fakat şu ihtiyat payını her daim Ulusoy için bırakırım: “Yönettiği 3 büyük takım maçlarında, önemli tartışmalar yaşanıyor ve genelde başarısız oluyor.” Trabzonspor - Gaziantep FK maçı da önemli ve zor bir maç. Suat Arslanboğa bu sezonun en formda hakemlerinden. Tercihte kusur görünmüyor.

Haberin Devamı

Tek sorumlusu Serdar Tatlı

MHK yeni göreve başladı ve önünde sorunlar yumağı var. Hakemler moral, motivasyon olarak dibe vurmuş durumda ve haliyle performansları içler acısı. Elbette bu durumun tek sorumlusu, 14 aylık icraatı süresinde her uygulamasıyla sistemi alt üst eden ve içinden çıkılamaz hale geldiği anda arkasına bakmadan bırakıp giden Serdar Tatlı’dır. Hakem camiasında tamiri mümkün olmayan yaralar açmıştır.

Tüm uygulamalar silinmeli

Hâlâ da uygulamalarının etkileri devam ediyor ve hakemler yara almaya devam ediyor. Yıllarca bu camianın içinde bulunmuş ve az çok dinamiklerini bilen birisi olarak; sayın Nihat Özdemir ve yönetim kurulu üyelerine bir çağrıda bulunmak istiyorum. Dibe vuran camianın ivmelenmesi için atılacak ilk adım; 14 ay süren Serdar Tatlı döneminin yok sayılması ve o dönemde alınmış karar ve hayata geçirilmiş olan uygulamaların yok sayılması olmalıdır. Tatlı döneminde yapılanlar ve uygulamalar hakem camiasının hafızasından silinmelidir. Tek çıkar yol budur.

YORUM YAZ