MENÜ

Mantıklı görünmüyor

Abone Ol Google News

Haftanın en önemli maçı Beşiktaş-Hatayspor... Ali Palabıyık atandı. Palabıyık Kayseri-Erzurum maçında başarısızdı. Galatasaray-Karagümrük maçını ise VAR sayesinde tamamladı, onu atamak çok mantıklı görünmüyor.

Haberin Devamı

Uzunca bir maratonun bitiş çizgisine yaklaşıyoruz. Bu sıkışık fikstürde, birbirinden önemli maçlara MHK hakem yetiştirmekte zorlanıyor, rahat hareket edemiyor. Bu sebeple, atama konusunda MHK’yi eleştirirken iki kere yutkunuyorum. Bu haftanın en önemli maçı Beşiktaş-Hatayspor maçı. Büyük oranda şampiyonu belirleyecek maç… Maça Ali Palabıyık atandı. Palabıyık en son yönettiği Kayserispor-Erzurumspor maçında başarısızdı. Bir önceki yönettiği Galatasaray-Karagümrük maçını ise VAR sayesinde tamamlayabildi. 3 kez kenara geldi. Performans olarak çok geriye düşmüş bir hakemi, değil haftanın, sezonun en önemli maçlarından birine atamak çok mantıklı görünmüyor. Ancak yazımın girişinde de ifade etiğim gibi koşullarımız olağanüstü. Futbolcular, teknik adamlar kadar hakemlerimiz de yıprandı. Hem fiziksel hem mental olarak ayakta kalmaları çok zorlaştı. Böylesi sıkıntılı bir süreçte önümüzdeki haftaları da düşünmek zorunda kalan MHK, mecburiyetten bu tarz atamaları yapmak zorunda kalıyor.

Haberin Devamı

Son viraj tecrübeli isimlerle

Bu yüzden MHK’yı çok fazla eleştiremiyorum. MHK sene başındaki gençleştirme planını hedefe ulaştıramadı. Sezon sonuna doğru yeni bir plana yöneldi ve tecrübeli isimlerle zor maçları götürmeye gayret ediyor. Yakın tarih performansından çok hakemin genel kabulüne bakıyor. Dolayısıyla Galatasaray’ın maçına Halis Özkahya’nın, Fenerbahçe’nin maçına Mete Kalkavan’ın ve düşme hattının en kritik maçı olan Başakşehir-Ankaragücü maçına da Halil Umut Meler’in atanması da MHK’nın bu politikasına uygun. MHK son virajı tecrübeli isimlerle dönmek istiyor.

YORUM YAZ