MENÜ

Kervan yolda düzülür!

Abone Ol Google News

Yeni TFF Yönetimi 16 Haziran’da iş başı yaptı. Aradan geçen 2 haftayı aşkın sürede Merkez Hakem Kurulu atanamadı.

Haberin Devamı

TFF Statüsü gereği, seçimle birlikte, görevdeki Sabri Çelik Başkanın ve ekibinin görev süresi tamamlandı. Şu anda “Önümüzdeki sezonu planlayabilecek bir hakem komitemiz yok!”

Tüm takımlar sezonu açtı, hazırlıklara başladı. Kadrolarına şekil verdi/veriyor. Hala “Hakem Takımı” nın ne kadrosu belli ne de teknik direktörü!

Zaman daraldı. 30 gün sonra ilk düdük çalacak. Araya tam 9 günlük Kurban Bayram’ı tatili girecek. Kalan iş günü sayısı sadece 21!

Yeni MHK Başkan ve üyeleri bugün atansalar, ilk toplantılarını en erken yarın yapabilirler. Görev bölümü ardından işe koyulsalar bile hemen ardından bayram tatili başlayacak.

Tüm liglerdeki hakemler için öncelikle kursların ve sınavların yapılması gerekiyor. Bu kurslar ve sınavlar yapılmalı ki, önümüzdeki yılın hakem kadroları belirlenebilsin.

Ardından yeni sezon için eğitim ve seminer planlamasına geçilecek. Hakem camiasının biriken sorunlarını çözecek; moral, motivasyon ve fiziksel olarak onları yeni sezona hazırlayacak iyi planlanmış bir seminer ve kamp programına ihtiyaç var.

Haberin Devamı

Kalan zaman gösteriyor ki, bu planlamayı yapacak kadar takvimde süre yok.

Belli ki TFF Başkanı Sayın Mehmet Büyükekşi ince eleyip sık dokuyor. Önceki yönetimlerin yaptığı hataları tekrarlamak istemiyor.

Geniş bir istişare çemberi kurmuş durumda. Sürekli görüş alışverişinde bulunuyor. Eski Başkanlardan Oğuz Sarvan, Ufuk Özerten, Sabri Çelik ve belki de benim de bilmediğim başka kişilerle de görüştü, görüşüyor…

Ama her geçen zaman hakem camiasının aleyhine işliyor. Biraz daha gecikilecek olursa, yeni gelen kurulun “Kervan yolda düzülür!” demekten başka çaresi kalmayacak ve yeni sezon için planlama-hazırlık şansı kalmayacak.

YORUM YAZ