MENÜ

Kendi elimizle göndermedik!

Abone Ol Google News

Meşhur fıkrayı bilmeyen yoktur: “Hakkın rahmetine kavuşan biri, cehenneme düşmüş. Cehennemde, üzerinde ülke adı yazan kocaman kazanlar, her kazanın başında da birer zebani varmış. Kazanda kavrulup duranlardan kazara başını çıkarabilen olursa, zebani elindeki sopayla onu aşağıya itermiş. Bir tek, “Türkiye” yazan kazanın başında zebani yokmuş. Bizim adam zebanilere sormuş: “O kazanın başında niye zebani yok?” Zebani demiş ki: “Türkiye’den gelenleri kendi hallerine bırakıyoruz, kurtulmaya çalışan olursa, diğerleri onu hemen aşağı çekiyorlar.”

Haberin Devamı

FIFA yatırım yapmaz!

Durumumuz aynen budur... 8 Mart hakem operasyonuyla, kendi elimizle, bir Türk’ün Dünya futbol tarihine geçmesini önlemiş olduk. Ardı ardına 6 büyük turnuvaya katılan dünyadaki tek hakem, bir Türk olacaktı. Belki de Müslüman bir ülkede oynanacak Dünya Kupası finalini, yine bir Müslüman hakem yönetecekti. Bu zihniyeti sürdürdüğümüz müddetçe de çok uzun yıllar Dünya Kupası’nda hakemimiz olmayacaktır. Hatta bırakın Dünya Kupası’na hakem göndermeyi; UEFA, FIFA; bizim hakemlerimize yatırım yaparken artık iki kere düşünecektir.

Haberin Devamı

Durum daha da vahim!

Neden düşünmesin ki? Türkiye’nin FIFA hakem listesinin geldiği son noktaya bakar mısınız? Bir FIFA hakemimiz disiplinsiz davranışları nedeniyle PFDK’dan ceza alıyor. Bir başka FIFA hakemimiz Avrupa’da katıldığı; “Atletik test, İngilizce Seviyesi, Kural Bilgisi” sınavlarından sıfır çekiyor. Bir FIFA hakemimizin katıldığı sınavda kopya çektiği iddia ediliyor. Bir başka FIFA hakeminin “renk körü” olduğu ve geçersiz sağlık raporuyla hakemlik yaptığı iddia ediliyor. Maalesef durumumuz budur!

YORUM YAZ