MENÜ

Kararı VAR değil hakem vermeliydi

Abone Ol Google News

Dün akşam oynanan maçın en kritik anı 27. dakikada Fenerbahçe’nin penaltısının iptal edilmesiydi. Futbol Oyun Kuralları’nda bu pozisyonla ilgili iki paragraf var:

Haberin Devamı

1-Ofsayt pozisyonundaki oyuncunun rakibinin yolunda bulunması ve onun topa doğru hareketini engellemesi, eğer rakibinin oynama imkanını veya top için mücadelesini engellerse bu bir ofsayt ihlalidir.

2-Topla oynama niyetiyle topa doğru hareketlenen ofsayt pozisyonundaki oyuncu (Valencia), topla oynamadan veya topla oynamaya teşebbüs etmeden veya top için mücadeleye girmeden önce faul yapılırsa, bu durum ofsayt ihlalinden önce gerçekleştiği için faul ile cezalandırılır.

Yoruma açık

İlk maddeden hareketle Valencia’nın rakibinin koşu yolunda bulunduğunu ve topa doğru hareketlenmesini engellediğini düşünerek ofsayt yorumu yapabileceğiniz gibi, henüz top o bölgeye gelmemiş ve ofsayttan önce faul olmuş da diyebilirsiniz. Kısacası burada tartışılacak ve hakem yorumuna muhtaç olunan bir pozisyondan söz ediyoruz. Fakat VAR, hakem yorumuna muhtaç bu pozisyon için ofsayt kararı verdirdi. Eğer Yaşar Kemal Uğurlu pozisyonu izleseydi, kendi yorumuna göre ofsayt da diyebilirdi penaltı da... Hakem yorumu olduğu için de bunu kabul ederdik. Protokole aykırı hareket edildi. Bu pozisyonla ilgili kural hatasından ise söz edemeyiz. Gökhan Gönül’ün kırmızı kartı da doğruydu.

Haberin Devamı
YORUM YAZ