MENÜ

Karaoğlan doğru karar

Abone Ol Google News

Hakemlerin hedefte olduğu, çaldıkları her düdüğün acımasızca eleştirildiği haftalardayız. Böyle bir dönemde, altı haftadır Türkiye’de maç yönetmeyen Atilla Karaoğlan’ın derbiye atanması bence yerinde bir karar. Neredeyse son haftalarda yıpranmayan ve hedefte olmayan hakemimiz kalmamıştı. Karaoğlan tam anlamıyla imdada yetişti. U-17 Dünya Kupası’nda görev yapan, başarılı bir turnuva geçiren Karaoğlan, moralli ve motivasyonu yüksek şekilde Türkiye’ye döndü. Katıldığı U-17 Dünya Kupası’nda, gruplarda Arjantin-Senegal, Meksika Venezuella ve son 16 turunda Ekvador-Brezilya maçlarında düdük çaldı. Arjantin-Almanya yarı finalinde 4.hakem olarak görev yaptı. 18 hakem arasında turnuva sonuna kadar kalan 6 hakemden biri oldu.

Haberin Devamı

En az etkilenen hakem…

Karaoğlan, uzun zamandır Türkiye’de görev almadı ve Türkiye’den uzaktaydı. Bence bu durum Karaoğlan’ın en büyük avantajı olacak. Son günlerde ülkemizde yaşanan hakem tartışmalarından ve yaşanan olumsuzluklardan en az etkilenmiş hakem olarak sahada yerini alacak. Elbette derbi maçlar hakem için çok zordur. Doğru taktikler belirleyebilir ve maçın hemen başında kontrolü ele alabilirse, işini kolaylaştırabileceğini düşünüyorum.

Haberin Devamı

Performansı, Süper Kupa’ya taşıyabilir

MHK maça uygun en uygun ismi bulup atadı, şimdi sıra onda. Ben kendisine başarılar diliyorum. Buradaki performansı Karaoğlan’ı, Süper Kupa finaline taşıyabilir. Karaoğlan, turnuvada beraber olduğu yardımcıları Ceyhun Sesigüzel ve Cevdet Kömürcüoğlu ile birlikte sahada olacak. Atama “Dijital mi, manuel mi yapıldı?” bilemem ama yardımcı hakem tercihlerinin de yerli yerinde olduğunu belirtmeliyim.

YORUM YAZ