MENÜ

Kapalı oylamayla sahalara dönüş

Abone Ol Google News

Cuma 20.00’de Süper Lig ve VAR hakemlerinin katıldığı bir toplantı yapıldı. Toplantıya, TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, TFF Genel Sekreteri Taner Senseven, Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Aztopal, MHK Başkanı Ahmet İbanoğlu, MHK Üyeleri Tolga Özkalfa ve Ünsal Çimen katıldı. Hakemler perşembe Riva’da toplanmalarına rağmen yurt dışında bulunan Atilla Karaoğlan, Arda Kardeşler ve diğer görevli hakemlerin de görüşmede bulunmaları için Büyükekşi’den süre istediler. Cuma bütün gün Riva’da olan Büyükekşi, programlarını iptal ederek hakemlerin bir araya gelmesini bekledi.

Haberin Devamı

Özkalfa’ya öfke!

Hakemler, MHK üyelerinin Riva’da iki gün boyunca bulunmalarına ve desteklerine rağmen Başkan Vekili Tolga Özkalfa’nın Riva’da olmamasına ve Büyükekşi ile yapılan toplantıya ucu ucuna yetişmesine öfkeliydiler. Hakemler, önce kendi aralarında bir değerlendirme yaptılar. Halil Umut Meler’in yaşadığı elim olayı kullanarak, lehlerine kazanç sağlamaya çalışıyormuş algısı oluşturmamak için özlük haklarıyla ilgili bir talepte bulunmama kararı aldılar. İsteklerini yazılı metin haline getirdiler.

Haberin Devamı

25’e 8 ‘çıkalım’ kararı

Bazı hakemler maçlara çıkılması kararına itiraz ettiler. “Bir süre daha çıkmayalım!” dediler. Bunun üzerine kapalı oylama yapıldı. 25’e 8 maçlara çıkalım kararı çıktı. Büyükekşi, hakemlere karşı sıcak ve pozitif yaklaştı. Döneminde Türk futbolunun aşama kaydettiğini, 2024 başarısını ve 2032’de düzenlenecek organizasyonu işaret etti. Geçmiş başarılarından bahsetti. Hakemlerle birlikte yeni başarılara ulaşmak istediğini söyledi.

Çınar’a cevap yok!

Büyükekşi, sahte rapor, Serkan Çınar açıklamaları, Trabzonspor açıklaması gibi konularda bir soruşturma başlatmaya ya da bir açıklama yapmaya gerek duymadığını söyledi. “Aslı olmayan her konuda açıklama yaparsak bu işin sonu gelmez! Rapor iddiasını araştırdık sorun olmadığını gördük, Çınar’ın açıklamaları dayanıksız, susup susup 5 yıl sonra neden konuşmuş ki, Trabzonspor’a da ben herhangi bir söz vermedim!” dedi.

Performans değerlendirmesi

Kulüplerde yer alan sportif direktörlük gibi bir mekanizmanın hakemlikte de oluşturulması gündeme geldi. Mustafa Aztopal’ın bu göreve getirilmesi konuşuldu. Aztopal, hakemlerle Büyükekşi ve yönetim arasında yaşananlar konusunda köprü vazifesi görecek. Büyükekşi, hakemlerin taleplerinin aksine devre arası performans değerlendirmesi yapılacağını ve yeni klasman belirleneceğini söyledi.

YORUM YAZ