MENÜ

Kaleci öne çıkarsa tekrar!

Abone Ol Google News

Geçtiğimiz sezonun 21. haftasında Galatasaray’ın 3-1’lik üstünlüğüyle sonuçlanan Trabzonspor maçına Ümit Öztürk, Galatasaray ceza sahasında Marcao ve Ekuban arasında yaşanan pozisyona “devam” demişti. VAR’ın uyarısıyla pozisyonu kenarda tekrar izleyen Öztürk kararını değiştirmemişti. Bu kararı Trabzonspor cephesinin büyük tepkisini çekmiş ve uzun süre ligde görev alamamıştı. Bu maçın ardından, Öztürk kokardını muhafaza edemedi. Öztürk’ün yerine kokardı taşımaya başlayacak olan Arda Kardeşler’in ise bu sezon bir türlü istenilen performansı yakalayamaması da kokardın onda da fazla kalmayacağını gösteriyor gibi.

Haberin Devamı

Yağış etkisi!

Antalya’da devam eden seminerde hakemler teorik eğitimlere devam ederken, fiziki çalışmaları ise aksadı. Antalya’yı etkisi altına alan yoğun yağış; hakem antrenmanlarını ve yapılması gereken atletik testleri engelledi.

Haberin Devamı

Beyaz noktaya dikkat!

Eğitimlerde ilk yarıda yapılan hatalar üzerinde duruluyor, ikinci yarıda uyulması gereken talimatlar aktarılıyor. İlk yarıda en çok tartışılan konulardan biri de penaltı atışında kalecilerin çizgi ihlali yapmasıydı. Bu konuda MHK net bir tavır koydu. İkinci yarıdan itibaren kalecilerin penaltıyı kurtarması halinde, hakemler pozisyonu titizlikle ele alacak. Penaltıyı kurtaran kaleci, topa vurulmadan önce, 1 cm dahi çizgiden ayrılarak (Topuğu ile çizgi arasında yeşil zemin görülüyorsa) penaltıyı kurtarırsa, penaltı hakem tarafından tekrar ettirilecek. Hakem bu ihlali göremezse VAR mutlaka devreye girecek.

Kaleci öne çıkarsa tekrar

YORUM YAZ