MENÜ

İzah edilmeli!

Abone Ol Google News

Ferhat Gündoğdu ve ekibinin artık görevlerine ısındıklarını düşünüyorum. Ancak öyle izaha muhtaç atamalar yapıyorlar ki hakemler arasındaki, “Çalışma barışı”nı kendi elleriyle tehdit ediyorlar. Benzer hata yapan bir hakem haftalarca maça gidemezken, bir başka hakem 3 gün sonra maç alıyor. Hangi maksatla bu şekilde davrandıklarını bilemem ama takımına, hakemine, kalkan toza, MHK üyelerine yakınlıklarına ya da uzaklıklarına göre atamaların şekillendiği, hakemler arasında konuşulmaya başlayan bir konu. Sayın Gündoğdu, hakemlerle arasında olan güven bağını kaybetmeye başlıyor. Kamuoyunun güvenini kaybetmek farklıdır, hakemlerin güvenini kaybetmek farklıdır. Hakemlerin güvenini kaybettiğinizde başarı şansınız sıfıra düşer.

Haberin Devamı

Adaletli dağıtıma inanmazlar

Hafta içi Beşiktaş maçında VAR görevi yapan ve skandal bir hataya imza atan Yaşar Kemal Uğurlu’ya hemen üç gün sonra Fenerbahçe maçı vermenin mantığını belki bize izah mecburiyetinde değildir ama hakem camiasına bu atamayı izah etmek zorundadır. Aksi halde hiçbir hakem kendisine adaletli bir maç dağılımı yaptığı konusunda inanmayacaktır. Hafta arası Karagümrük-Fenerbahçe maçında saçma bir gol iptali yapan, düdüğü top kaleye girmeden çalarak büyük bir acemiliğe de imza atan Erkan Özdamar’a 3 gün sonra tekrar maç verilmesi de -1.Lig maçı da olsa izah edilmelidir.

Haberin Devamı

Ciddi şüphe duyarlar

Göstermediği bir kırmızı kart için ya da çalmadığı bir faul İçin haftalardır maç almayı bekleyen hakemler, bu atamaları gördükten sonra, bence MHK’nin adaletinden ciddi şekilde şüpheye düşüyorlar. Geçen haftanın en iyisi Ali Şansalan Galatasaray maçında, en moralli ve formda hakemimiz Halil Umut Meler liderin maçında ve tecrübeli ama formu düşüşte olan Mete Kalkavan da Konyaspor-Beşiktaş maçına atanmış.

YORUM YAZ