MENÜ

İstifadan kendisinin de haberi yoktu

Abone Ol Google News

Gündoğdu başkanlığında, 173 gün görev yapan ve Türk hakemliğine çok büyük zarar verdiğine inandığım Merkez Hakem Kurulu, dün itibarıyla görevinden ayrıldı. Bu ayrılık benim için sürpriz olmadı. Bekliyordum... Hatta geç kaldığı fikrindeyim. Çünkü Gündoğdu’nun görevde kaldığı her gün, Türk hakemliğindeki çatlak daha da büyüyordu. 8 Mart tarihi sonun başlangıcıydı aslında. Bu ateşe kar dayanmayacağı belliydi. Operasyonunun ertesinde, o kadar çok şey yaşandı ki, Gündoğdu’nun 35 gün bile direnmesi şaşırtıcıydı. Şu aşağıda sıraladığım hadiseler, ayrılığın adım adım geldiğini gösteriyordu ama Gündoğdu bu mesajı bir türlü alamıyordu.

Haberin Devamı

26 MART: Gündoğdu’nun 8 Mart operasyonunda aldığı kararlar Tahkim Kurulu’ndan döndü.

30 MART: TFF Başkanvekili Mehmet Baykan istifa etti.

4 NiSAN: TFF Başkanı Sayın Nihat Özdemir istifa etti.

4 NiSAN: MHK danışmanı, Hollandalı Eğitimci Uilenberg görevi bıraktığını duyurdu ve her bir cümlesi “Gülle gibi” bir açıklama yayınladı.

5 NiSAN: TFF Yönetim kurulu üyeleri Alkın Kalkavan ve Erhan Kamışlı istifa etti.

Haberin Devamı

Gündeminde istifa yoktu!

Yazının başından itibaren “istifa”yerine “ayrılık” kelimesini kullanıyorum. Bunu şunun için yapıyorum: Bunca yaşanana ve ilgililerin tek tek istifasına rağmen Gündoğdu’nun gündeminde “istifa” yoktu. O göreve devam etme arzusundaydı. Hatta “istifa” haberinin ajanslara düştüğü saatlerde, Riva’da ekibiyle birlikte önümüzdeki sezonun planlamasını yapıyordu.

Tahkim Kurulu kararıyla geri dönen 13 hakeme zaten görev verilmiyordu. Bu 13 hakemi dışarıda bırakmak için yeni bir talimat hazırlanıyordu. Gündoğdu’nun istifası, Ferhat Gündoğdu’ya da sürpriz oldu!

59 günlük MHK geliyor

Gündoğdu’nun ayrılığı sonrası, TFF yetkilileri Sabri Çelik’le iletişime geçtiler ve kendisine görev teklif ettiler.

Belki de siz bu satırları okurken, yeni MHK Başkanı ve üyeleri açıklanmış olacak. Göreve gelecek yeni kurulun görev süresi, TFF Ana Statüsüne göre tam olarak 59 gün. 16 Haziran’da yapılacak TFF seçiminin olduğu gün, MHK‘nın de görevi son bulacak. Dolayısıyla yeni gelen MHK, bir geçiş MHK’si olacak. Daha önce de bu görevi 3 aylık bir süre için kabul etmiş olan Çelik, tekrar göreve gelecek olursa 2 ay görev yapacak.

13 hakem hazır dönüyor!

Benim bildiğim Sabri Çelik, 8 Mart operasyonundan oldukça rahatsız. Bu operasyonu tasvip etmiyor ve şiddetle karşı çıkıyor. Dolayısıyla beklentim şu ki, dışarda kalan 13 hakemle ilgili uygulanmayan Tahkim Kurulu kararı uygulamaya konulacak ve her şey 8 Mart öncesine dönecek. Dışarda bırakılan hakemlerin her an görev alacakmış gibi antrenman yaptıklarını ve kendilerini hazır tuttuklarını biliyoruz. Sabri Çelik, MHK’nin başına geçecek olursa kısa ama tarihi bir görev üstlenecekmiş gibi duruyor!

YORUM YAZ